Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Chemical properties of goat milk (CROSBI ID 499993)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Cvrtila, Željka ; Majić, Tomislav ; Karadjole, Ivo Chemical properties of goat milk // European Dairy Congress / - (ur.). Portorož: -, 2003. str. 26-x

Podaci o odgovornosti

Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Cvrtila, Željka ; Majić, Tomislav ; Karadjole, Ivo

engleski

Chemical properties of goat milk

Istraživan je kemijski sastav kozjeg mlijeka na 912 pojedinačnih uzoraka mlijeka koza alpina i sanske pasmine. Prosječna količina masti u pretraženim uzorcima iznosila je 3.46% (2.23-6.07%), bjelančevina 2.66% (1.87-4.63%), laktoze 4.80% (3.43-5.55%), bezmasne suhe tvari 8.24% (7.04-10.02%), a količina suhe tvari prosječno 11.70% (9.27-16.90%), odnosno količina vode 88.30% (83.10-90.73%). Unutar 7 laktacija najviše je kolebala količina masti a najmanje količina bjelančevina odnosno laktoze. ------------------------------------------------------------------------------------------The chemical composition of goat milk was investigated. The studies were performed on 912 individual milk samples collected from goats of alpine and saanen breed. The average quantity of fat in examined samples was 3.46% (2.23-6.07%), proteins 2.66% (1.87-4.63%), lactose 4.80% (3.43-5.55%), non-fat dry matter 8.24% (7.04-10.02%), respectively, and the content of dry matter was on an average 11.70% (9.27-16.90%), 88.30% (83.10-90.73%) of water, respectively. During 7 lactation periods, the greatest variations were recorded in fat content and minimum in protein and lactose content.

goat milk; chemical properties

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-x.

2003.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

European Dairy Congress

-

Portorož: -

Podaci o skupu

European Dairy Congress

poster

15.11.2003-18.11.2003

Portorož, Slovenija

Povezanost rada

Veterinarska medicina