Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica (CROSBI ID 339271)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Krstanović, Vinko Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica / Marić, Vladimir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Krstanović, Vinko

Marić, Vladimir

hrvatski

Istraživanje postupaka slađenja domaćih sorti pšenica

U radu je istraživan sladarski potencijal 36 domaćih sorti pšenica, te izvršeno razvrstavanje istraživanih uzoraka u odgovarajuće sladarske kvalitetne grupe (I-IV), ustanovljene su sorte s najboljim sladarskim osobinama, te za njih optimalan postupak slađenja. Gotovo sve istraživane sorte spadaju u II kvalitetnu grupu uključujući i sve sorte s najboljim sladarskim osobinama (Lucija, Srpanjka, Panonka, Barbara, Ana i Žitarka). Optimalni postupak slađenja za sorte s najboljim sladarskim osobinama je umjereno restriktivni postupak E koji obilježavaju niži stupanj namočenosti zrna (42, 5-43%) i blagi režim povisivanja temperature tijekom klijanja od 14 ^oC do 17 ^oC.

pšenica; slad; sladarske kvalitetne grupe; postupci slađenja

nije evidentirano

engleski

Study on malting procedures of domestic wheat varieties

nije evidentirano

wheat; malt; quality groups; malting procedures

nije evidentirano

Podaci o izdanju

152

07.10.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija