Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mikrobna kontaminacija svježeg povrća (CROSBI ID 499898)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Benussi-Skukan, Andrea ; Božović, Bojana ; Brlek-Gorski, Diana ; Bujas, Lidija ; Unić-Klarin, Branka ; Devčić, Marija ; Jarčov, Ljiljana ; Furjanić, Blaženja ; Hrastovčak, Sanja ; Hrastar-Kostešić, Vesna et al. Mikrobna kontaminacija svježeg povrća // Treći hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik = Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation : Proceedings / Balenović, Mirta ; Wittner, Velimir (ur.). Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2004. str. 26-27

Podaci o odgovornosti

Benussi-Skukan, Andrea ; Božović, Bojana ; Brlek-Gorski, Diana ; Bujas, Lidija ; Unić-Klarin, Branka ; Devčić, Marija ; Jarčov, Ljiljana ; Furjanić, Blaženja ; Hrastovčak, Sanja ; Hrastar-Kostešić, Vesna ; Humski, Andrea ; Premzl, Anđela ; Iharoš, Tamara ; Kolarović, Boža ; Končurat, Ana ; Kozačinski, Lidija ; Pintić, Nataša ; Ljevaković-Musladin, Ivana ; Palijan, Ana ; Homan-Krtić, Brigita ; Pavić, Siniša ; Laštre, Danja ; Pružinec-Popović, Blanka ; Saršon-Žarkovac, Ivona ; Pucar, Benito ; Oštrić-Kačar, Jelisava ; Šušković, Ana ; Uhitil, Sunčica ; Zagoršćak, Sanja ; Mihaljević-Herman, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Dunaj, Alemka

hrvatski

Mikrobna kontaminacija svježeg povrća

Svježe voće i povrće, termički neobrađeno, kao dio naše svakodnevne prehrane, posebno obilno u proljeće i ljeto, rijetko se ili gotovo nikada mikrobiološki kontrolira, dok postoji čitav niz literaturnih podataka o epidemijama uzrokovanim bakterijama porijeklom iz svježeg voća i povrća. Potaknuti gore navedenim, članovi Sekcije za mikrobiologiju namirnica će tijekom ljetnih mjeseci ispitivati mikrobiološku kontaminaciju (analizirati na prisustvo bakterija Enterobacteriacecae, Salmonella spp., Escherichia coli, Listeria monocytogenes i Enterococcus spp.) lisnatog povrća koje se uobičajeno konzumira sirovo, a koje se prodaje na našim zelenim tržnicama ili u trgovinama hranom. Svrha ovog ispitivanja je dobiti odgovor na pitanje: kakvo svježe voće kupujemo?

povrće; mikrobna kontaminacija

nije evidentirano

engleski

Microbial contamination of fresh vegetables

nije evidentirano

vegetables; microbial contamination

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-27.

2004.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Treći hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik = Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation : Proceedings

Balenović, Mirta ; Wittner, Velimir

Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo

953-96567-4-5

Podaci o skupu

Hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem (3 : 2004)

poster

04.10.2004-07.10.2004

Poreč, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina