Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Imunofluorescencija (Metodološki tečajevi u biologiji i medicini, Fluorescentna i konfokalna mikroskopija) (CROSBI ID 741974)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Slade, Neda Imunofluorescencija (Metodološki tečajevi u biologiji i medicini, Fluorescentna i konfokalna mikroskopija) / Ambriović Ristov, Andrea (ur.). Zagreb: Institut Ruđer Bošković, 2004. 2..

Podaci o odgovornosti

Slade, Neda

Ambriović Ristov, Andrea

hrvatski

Imunofluorescencija (Metodološki tečajevi u biologiji i medicini, Fluorescentna i konfokalna mikroskopija)

Imunofluorescencija je metoda koja omogućava prepoznavanje i lokalizaciju specifične molekule-antigena in situ kroz interakciju antigena s protutijelom gdje je protutijelo specifično obilježeno fluorescentnom bojom. Osjetljiva tehnika imunofluorescencije koristi se za dokazivanje antigena u prerezima zamrznutih tkiva te stanice u kulturi koje rastu na predmetnim stakalcima ili u komoricama. Fluorescentne molekule (fluorokromi) mogu biti izravno vezane za primarno protutijelo ili neizravno za sekundarno protutijelo. Fluorokromi koji se najčešće koriste emitiraju zelenu ili crvenu svjetlost. Preparati se analiziraju na fluorescencijskom ili konfokalnom mikroskopu.

imunocitokemija; imunofluorescencija

nije evidentirano

engleski

Immunofluorescence

nije evidentirano

immunocytochemistry; immunofluorescence

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Institut Ruđer Bošković

2

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti, Biologija