Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Studija o informiranosti turista u turističkoj destinaciji Poreč (CROSBI ID 754717)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Šerović Lončar, Svjetlana ; Milohanović, Ana ; Velenik, Robert ; Ružić, Pavlo Studija o informiranosti turista u turističkoj destinaciji Poreč // Studija o informiranosti turista u turističkoj destinaciji Poreču. 2003.

Podaci o odgovornosti

Šerović Lončar, Svjetlana ; Milohanović, Ana ; Velenik, Robert ; Ružić, Pavlo

hrvatski

Studija o informiranosti turista u turističkoj destinaciji Poreč

Poreč kao jedno od većih turističkih središta na Hrvatskom Jadranu posjeti godišnje više od 380 tisuća turista ostvarujući preko 2, 5 milijuna noćenja (podaci se odnose na područje TZ Poreč). Pored smještaja i prehrane, turistima se u Poreču nude brojne mogućnosti zabave, sporta, rekreacije, animacije, kao i kulturni, religijski i drugi sadržaji. Turizam u Poreču okosnica je razvoja gospodarstva i povećanja životnog standarda. Naime, turisti svojom potrošnjom utječu na povećanje obujma poslovanja u brojnim djelatnostima, kao što su trgovina, poljoprivreda, promet, servisi i dr. U svim navedenim djelatnostima, zaslugom turizma, povećavaju se prihodi i zapošljavaju se novi djelatnici. U cilju valorizacije onoga što turistička destinacija nudi, unapređenja prezentacije postojeće ponude i poticanja na njeno znatnije konzumiranje učinjena je Studija o informiranosti turista u Poreču. Ovom Studijom prezentiraju se rezultati istraživanja koji se odnose na područje turističke destinacije - Poreč. Cjelokupno istraživanje provedeno je u periodu od 01. lipnja do 15. listopada 2003. godine, te je obuhvatilo 207 ispitanika s područja turističke destinacije Poreč. Prikupljanje podataka vršeno je putem anketnog upitnika u više hotela, kampova, marina, turističkih agencija i informativnom punktu turističke zajednice. Temeljem anketnog upitnika prikupljeni su podaci o osnovnim demografskim obilježjima i stavovima te mišljenja turista o razini i načinu njihova informiranja o turističkom proizvodu turističke destinacije - Poreč, kao i sugestije ispitanika za poboljšanje njihove informiranosti.

Turistička ponuda; informiranost; turistička destinacija Poreč

nije evidentirano

engleski

Study About the Level of Tourist Information in Tourist Destination Poreč

nije evidentirano

Tourist supply; information level; tourist destination Poreč

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Studija o informiranosti turista u turističkoj destinaciji Poreču

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija