Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Alenka MIŠKEC. Die Fundmünzen der römischen Zeit in Kroatien, Abteilung XVIII, Istrien. (Philip von Zabern, Mainz 1992) (CROSBI ID 107143)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Bonačić Mandinić, Maja Alenka MIŠKEC. Die Fundmünzen der römischen Zeit in Kroatien, Abteilung XVIII, Istrien. (Philip von Zabern, Mainz 1992) // Vjesnik za arheologiju i historiju dalmatinsku, 95 (2002), 524-526-x

Podaci o odgovornosti

Bonačić Mandinić, Maja

hrvatski

Alenka MIŠKEC. Die Fundmünzen der römischen Zeit in Kroatien, Abteilung XVIII, Istrien. (Philip von Zabern, Mainz 1992)

U ovoj knjizi stručnjaci su dobili odličan i koristan priručnik s podacima o nalazima novca u Istri i veliku pomoć za proučavanje ostalih arheoloških spomenika, pokretnih i nepokretnih, te za temeljito izučavanje antičke i ranosrednjovjekovne povijesti Istre. Stoga se nadam da će ga i koristiti. Još se nadam da će se i nastavci "Fundmuenzen" niza za Hrvatsku pojaviti u dogledno vrijeme.

novac; grčki novac; rimski republikanski novac; rimski carski novac; Hrvatska; Istra

nije evidentirano

engleski

Alenka MIŠKEC. (Finds of Roman coins in Croatia. )Die Fundmünzen der römischen Zeit in Kroatien, Abteilung XVIII, Istrien. (Philip von Zabern, Mainz 1992)

nije evidentirano

coins; Greek coins; Celtic coins; Roman republican coins; Roman imperial coins; Croatia; Istria

nije evidentirano

Podaci o izdanju

95

2002.

524-526-x

objavljeno

0350-8447

Povezanost rada




Arheologija