Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Liječenje akutnog proljeva u dojenačadi: X. stručni sastanak pedijatrijskih sestara SR Hrvatske, Pula 1998. (CROSBI ID 754630)

Druge vrste radova | ostalo

Bogdan, Z. ; Krželj, Vjekoslav Liječenje akutnog proljeva u dojenačadi: X. stručni sastanak pedijatrijskih sestara SR Hrvatske, Pula 1998. // Stručni sastanak pedijatrijskih sestara SR Hrvatske, Pula 1998.. 1988.

Podaci o odgovornosti

Bogdan, Z. ; Krželj, Vjekoslav

hrvatski

Liječenje akutnog proljeva u dojenačadi: X. stručni sastanak pedijatrijskih sestara SR Hrvatske, Pula 1998.

Akutni proljev je jedan od najznačajnijih uzroka oboljenja i smrtnosti dojenčadi u krajevima s niskim društvenim i osobnim standardom ali se često susreće i u industrijski razvijenim zemljama. Osnova terapijskog pristupa ji dijetalno liječenje koje se sastoji od faze rehidracije i faze realimentacije. U blažim i srednje teškim oblicima dehidreacije vrši se peroralna rehidracija glukoza-elektrolitskim otopinama. U slučajevima teže dehidracije provodi se parenteralna rehidracija.

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Stručni sastanak pedijatrijskih sestara SR Hrvatske, Pula 1998.

1988.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti