Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Osnove dijetoterapije (CROSBI ID 741921)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Adam Perl, Marija ; Mandić, Milena, L. ; Perl, Antonija Osnove dijetoterapije / Adam Perl, Marija (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 109..

Podaci o odgovornosti

Adam Perl, Marija ; Mandić, Milena, L. ; Perl, Antonija

Adam Perl, Marija

hrvatski

Osnove dijetoterapije

Pravilna prehrana utječe na preventivu i otpornost organizma prema raznim bolestima, ublažuje tegobe mnogih bolesti, a isto tako pridonosi zalječenju raznih patoloških stanja kad ona već nastupe. Pravilna i dijetalna prehrana je svakodnevna, jednostavna, fiziološka, uravnotežena prehrana koja ispunjava zahtjeve metabolozma i u čijem se satavu nalazi 15-20% bjelančevina, 25-30% masti te 50-60% ugljikohidrata. Naročito je bitna kod određenih bolesti kao što su: šećerna bolest, bolesti organa za probavu, bolesti srca i krvnih žila, kod adipoznih bolesnika. Osim toga dijetalna prehrana važna je i kod glutenske enteropatije, psorijaze, osteoporoze. Također bitnu ulogu ima i u posebnim životnim dobima kao što su: treća životna dob, žene tijekom laktacije i klimakterija.

dijetalna prehrana

nije evidentirano

engleski

Nutrition in therapy of disease

nije evidentirano

nutritional therapy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

109

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija