Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pridruživanje Europskoj Uniji nije opravdanje za donošenje loših zakonskih rješenja (CROSBI ID 754607)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Fuchs, Radovan ; Lucić, Ana Pridruživanje Europskoj Uniji nije opravdanje za donošenje loših zakonskih rješenja // Zbornik radova seminara DDD i ZUPP Dali smo spremni za Europu?. 2004.

Podaci o odgovornosti

Fuchs, Radovan ; Lucić, Ana

hrvatski

Pridruživanje Europskoj Uniji nije opravdanje za donošenje loših zakonskih rješenja

Prije dvije godine na istom skupu postavili smo pitanje potrebe osnivanja državne agencije koja bi na stručnim i znanstvenim osnovama obavljala cijeli niz poslova za potrebe državne uprave u području registracije pesticida. tada je rečeno da i da bi se naše nacionalno zakonodavstvo trebalo prilagoditi zahtjevimaEU s obzirom na strateški cilj RH u odnosu na EU. U ime tih nastojanja u proteklom razdoblju RH donijela je velik broj zakona koji su u Hrvatskom saboru izglasani po hitnom postupku. zakoni su nažalost u velikom broju slučajeva pisani i izglasani bez konzultiranja stručne i znanstvene javnosti što je rezultiralo donošenjem niza zakona koji su samo deklarativno prilagođeni propisima i direktivama EU, dok su u stvarnosti nelogični, neprimjenjivi, kontradiktorni i u određenim slučajevim čak i apsurdni. Očit primjer izrazito lošeg zakona čija je primjena u velikoj mjeri upitna je Zakon o kemikalijama izglasan na zadnjoj sjednici Hrvatskog sabora u prošlom sazivu po hitnom postupku.

Zakonski propisi; EU; Zakon o kemikalijama

nije evidentirano

engleski

Association and stabilization process towards European Union can not justify bed legal solutions in Croatia

nije evidentirano

National legislation; EU; Law on Chemicals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova seminara DDD i ZUPP Dali smo spremni za Europu?

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita