Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Izvještaj o globalnoj konkurentnosti: analiza Hrvatske (CROSBI ID 754598)

Druge vrste radova | ostalo

Kordej-De Villa, Željka ; Mervar, Andrea ; Radas, Sonja ; Rajh, Edo ; Švaljek, Sandra Izvještaj o globalnoj konkurentnosti: analiza Hrvatske. 2002.

Podaci o odgovornosti

Kordej-De Villa, Željka ; Mervar, Andrea ; Radas, Sonja ; Rajh, Edo ; Švaljek, Sandra

hrvatski

Izvještaj o globalnoj konkurentnosti: analiza Hrvatske

Cilj provedenog istraživanja je bilo uključivanje Hrvatske u Izvještaj o globalnoj konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma. Podaci prikupljeni ovom anketom u kombinaciji sa statističkim podacima biti će upotrijebljeni u izračunavanju indeksa konkurentnosti Hrvatske. Anketa se provodi u prvom redu stoga što određeni podaci nisu dostupni na drugi način ili je pak riječ o podacima koje je teško kvantificirati. Dobiveni rezultati se mogu upotrijebiti u slijedeće svrhe: (1) kako bi se usporedila pozicija Hrvatske u odnosu na ostale zemlje koje su obuhvaćene ovim istraživanjem, (2) rezultati istraživanja mogu pomoći u otkrivanju područja u kojima su pojedine zemlje slabe te ona područja u kojima su jake prema međunarodnim standardima, (3) rezultati istraživanja mogu stimulirati javni dijalog o područjima koja su istraživanjem obuhvaćena. Istraživanje je provedeno metodom ankete osobnim kontaktom. Anketirani su rukovoditelji poduzeća koja su odabrana u uzorak.

indeks konkurentnosti

nije evidentirano

engleski

Global competitiveness report: analysis of Croatia

nije evidentirano

competitiveness index

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano