Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 149471

Matematika 5: udžbenik sa zbirkom zadataka za peti razred osnovne škole


Radović, Nikol; Svedrec, Renata
Matematika 5: udžbenik sa zbirkom zadataka za peti razred osnovne škole / Klanac, Zlatko (ur.).
Zagreb: Profil International, 2003


Naslov
Matematika 5: udžbenik sa zbirkom zadataka za peti razred osnovne škole
(Mathematic 5)

Autori
Radović, Nikol ; Svedrec, Renata

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Profil International

Grad
Zagreb

Godina
2003

Stranica
437

ISBN
953-200-698-2

Ključne riječi
broj; razlomak; dužina; pravac; kružnica
(number; fraction; segment; line; circle)

Sažetak
Pred Vama je udžbenik sa zbirkom zadataka koji je koncepcijski pomalo neobičan. On u potpunosti prati nastavni plan i program matematike u 5. razredu osnovne škole, ali donosi neke novine u pristupu i načinu njegova ostvarivanja. Glavni zahtjev koji postavljamo pred učenike jest njihova aktivnost. Svako od šest poglavlja podijeljeno je na četiri osnovna dijela: - Motivacija - Obrada - Kako se to radi? - Zadaci. U svakom poglavlju postoje zadaci za vježbu (među kojima, uz osnovne, ima i nešto složenijih, koji su posebno označeni). Zatim slijede zadaci grupirani ispod dva podnaslova Jeste li razumjeli i Primijenite naučeno koji pokazuju stupanj razumijevanja problema i sposobnosti za njegovo rješavanje. Namijenjeni su boljim učenicima, ali i onima prosječnima koji žele produbiti svoje znanje. Na kraju svakog poglavlja su zadaci za ponavljanje i provjeru usvojenosti nastavnog gradiva. Posebno označene složenije dijelove nastavnog gradiva, kao i zadatke navedene ispod podnaslova Jeste li razumjeli i Primijenite naučeno moguće je koristiti u dodatnoj nastavi matematike, ali i za individualni rad darovitijih učenika. U priručniku je naglašeno koji od tih zadataka mogu biti iskorišteni u pojedinoj nastavnoj jedinici. Time je omogućeno diferenciranje nastave prema učeničkom interesu i sposobnostima. Na sljedećim stranicama dajemo upute za rad s ovim udžbenikom, prijedlog rasporeda nastavnog gradiva, ideje za nastavne listiće (pismene vježbe), predloške za rad na računalu, ... Na kraju priručnika su rješenja većine zadataka iz predloženih modela pismenih vježbi, odnosno modela ispita znanja koje dajemo u ovom priručniku. U priručnika se, iza rješenja, nalazi i Dodatak. Podijeljen je na nekoliko poglavlja: Igre, GSKetch i Materijali. U Igrama su navedene različite matematičke igre koje će omogućiti uvježbavanje usvojenih matematičkih pojmova, svojstava i definicija na ležerniji način. U GSKetchu su dani radni materijali za rad na računalima uz uporabu softvera dinamične geometrije The Geometer s Sketchpad. Materijali sadrže korisne materijale koje možete koristiti u nastavi nakon kopiranja na papir ili foliju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
GeodezijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
0007012

Ustanove
Geodetski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nikol Radović (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Radović, Nikol; Svedrec, Renata
Matematika 5: udžbenik sa zbirkom zadataka za peti razred osnovne škole / Klanac, Zlatko (ur.).
Zagreb: Profil International, 2003
Klanac, Z. (ur.) (2003) Matematika 5: udžbenik sa zbirkom zadataka za peti razred osnovne škole. Zagreb. Profil International.
@unknown{unknown, editor = {Klanac, Z.}, year = {2003}, pages = {437}, keywords = {number, fraction, segment, line, circle}, isbn = {953-200-698-2}, title = {Mathematic 5}, keyword = {number, fraction, segment, line, circle}, publisher = {Profil International}, publisherplace = {Zagreb} }