Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 148512

Međunarodna poslovna logistika kao uvjet uspješnog uključivanja u europske gospodarske tokove


Međunarodna poslovna logistika kao uvjet uspješnog uključivanja u europske gospodarske tokove, Osijek: Ekonomski fakultet u Osijeku, 2003 (zbornik)


Naslov
Međunarodna poslovna logistika kao uvjet uspješnog uključivanja u europske gospodarske tokove
(International Business Logistics as the Condition for Successful Integration into the European Economic Flows)

Urednik/ci
Segetlija, Zdenko ; Lamza-Maronić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena

Izdavač
Ekonomski fakultet u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2003

Stranica
273

ISBN
953-6073-85-4

Ključne riječi
Europska Unija; međunarodni logistički sustav; logistička struktura; logistička strategija; menadžment opskrbnog lanca
(European Union; international logistic system; logistic structure; logistic strategy; supply chain management)

Sažetak
Zbog sve veće konkurencije na tržištu koje se globalizira, zaoštravaju se za poduzeća bitna pitanja vezana uz iskorištavanje stvarnih i potencijalnih mogućnosti (sposobnosti), te zadržavanja postojećih i osvajanja novih tržišta. Ova su pitanja važna i za stvaranje novih strategija. Izbor odgovarajuće strategije treba temeljiti kako na prilikama u okružju, tako i na mogućnostima i resursima samoga poduzeća. U Republici Hrvatskoj kao i u drugim tranzicijskim zemljama još se uvijek slabo istražuju logističke zakonitosti, a u praksi rijetko primjenjuju pozitivna logistička iskustva. Posljedice toga izuzetno su negativne. Da bi se opstalo u takvim uvjetima, nameće se potreba za formuliranjem novih logističkih strategija u poduzećima tranzicijskih zemalja.S tim u svezi se stvaranje opskrbnih lanaca sagledava kao jedan od temeljnih vidova primjene novih logističkih strategija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
0010013
0010015

Ustanove
Ekonomski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Maja Lamza-Maronić (autor)

Avatar Url Zdenko Segetlija (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Međunarodna poslovna logistika kao uvjet uspješnog uključivanja u europske gospodarske tokove, Osijek: Ekonomski fakultet u Osijeku, 2003 (zbornik)
Segetlija, Z. & Lamza-Maronić, M. (ur.) (2003) Međunarodna poslovna logistika kao uvjet uspješnog uključivanja u europske gospodarske tokove. Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku.
@book{book, translator = {Ri\v{s}ner, \v{Z}eljko}, year = {2003}, pages = {273}, keywords = {European Union, international logistic system, logistic structure, logistic strategy, supply chain management}, isbn = {953-6073-85-4}, title = {International Business Logistics as the Condition for Successful Integration into the European Economic Flows}, keyword = {European Union, international logistic system, logistic structure, logistic strategy, supply chain management}, publisher = {Ekonomski fakultet u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }