Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) (CROSBI ID 338185)

Ocjenski rad | diplomski rad

Perko, Ivana Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Perko, Ivana

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)

Istraživana je skladišna sposobnostovoštenih plodova mandarine unshiu(Citrus unshiu Marc. ) s pet različitih formulacija voskova CA, CAPE, PCCP, PE i PECA prethodno potapljenih 3 minute u vrućoj vodi na 48&ordm ; C (HWD48). Najboljom formulacijom se pokazala CA koja je najmanje izgubila na težini, a i svi ostali parametri kvalitete su se pokazali dobrim. Formulacije PE i PECA su se pokazale dobre jer su zadržale najviše kiseline nakon 8 tjedana čuvanja, dok je formulacija CAPE zadržala najveću sočnost nakon 12 tjedana čuvanja. Ovoštavanje mandarine unshiu se pokazalo kvalitetnim u čuvanju plodova i moglo bi se koristiti i u komercijalne svrhe. Njime se produžava čuvanje sa dosadašnjih 4-5 tjedana na barem 8 tjedana kada su postignuti i najbolji rezultati.

Citrus unshiu Marc; ozljede od niskih temperatura; gubitak težine plodova; kvaliteta; čuvanje; skladišna sposobnost; toplinski tretmani; voskovi

nije evidentirano

engleski

Effect of wax application and heat treatment on storage behaviour of Satsuma mandarin

nije evidentirano

Citrus unshiu Marc.; chilling injury; weight loss; quality; storage; heat tretmants; waxes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

22.12.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)