Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude (CROSBI ID 495737)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Tolušić, Zdravko ; Stjepanović, Mirko ; Kavgić, Petar
hrvatski
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude
U pet županija Slavonije i Baranje nalazi se 23, 3% obradivih površina R.Hrvatske, ali čak 42, 4 % oranica i vrtova u kojima se ostvaruje 55% priroda svih važnijih usijeva R.H.. Nepovoljno je što je u Slavoniji i Baranji 2000. godine pod ugarom bilo 20% oraničnih površina. Slavonija i Baranja ima sve uvjete da na obiteljskim gospodarstvima proizvede ekološko organske hrane za 3.ooo.ooo stanovnika godišnje, kojom bi se prvenstveno pokrile potrebe jadranskog i kontinentalnog turizma.
ekološko organska hrana; obiteljsko gospodarstrvo; turizam
nije evidentirano
engleski
Possibilities of produce EKO food in Slavonia and Barania as a new direction of tourisam supply
nije evidentirano
ecologically-organic food; familly farm; tourism
nije evidentirano
Podaci o prilogu
167-175-x.
2002.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Marcel Meler
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Podaci o skupu
Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske
predavanje
07.07.2002-08.07.2002
Osijek, Hrvatska