Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata (CROSBI ID 338146)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pandžić, Dario Jerko Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata / Duralija, Boris (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Pandžić, Dario Jerko

Duralija, Boris

hrvatski

Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata

Istraživanje je provedeno na plodovima jagode ubranim na području grada Zagreba u proljeće 2002. godine. Obavljena su mjerenja boje lista, ploda (kožica i meso), suhe topljive tvari i ukupnih kiselina za pet sorata (Marmolada, Elsanta, Madeleine, Maya i Selva). Također su obavljena mjerenja boje ploda, suhe topljive tvari i ukupnih kiselina kod sorte Marmolada iz pet različitih nasada. Utvrđene su razlike između sorata u boji lista, ploda i suhe topljive tvari. Tako je sorta Maya imala najsvijetliju nijansu, a sorta Selva najtamniju nijansu crvene boje ploda. Sorta Madeleine imala je najveću vrijednost topljive suhe tvari, a sorta Maya ukupnih kiselina. Plodovi sorte Marmolada sa različitih lokaliteta nisu se razlikovali u vrijednostima za boju, dok je razlika zabilježena u masi i suhoj topljivoj tvari.

Fragaria x ananassa Duch.; suha topljiva tvar; list; masa ploda

nije evidentirano

engleski

Color assessment of fruits in different strawberry cultivars

nije evidentirano

Fragaria x ananassa Duch.; total soluble solids; leaf; fruit weight

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

03.12.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)