Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata (CROSBI ID 338146)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pandžić, Dario Jerko
Duralija, Boris
hrvatski
Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata
Istraživanje je provedeno na plodovima jagode ubranim na području grada Zagreba u proljeće 2002. godine. Obavljena su mjerenja boje lista, ploda (kožica i meso), suhe topljive tvari i ukupnih kiselina za pet sorata (Marmolada, Elsanta, Madeleine, Maya i Selva). Također su obavljena mjerenja boje ploda, suhe topljive tvari i ukupnih kiselina kod sorte Marmolada iz pet različitih nasada. Utvrđene su razlike između sorata u boji lista, ploda i suhe topljive tvari. Tako je sorta Maya imala najsvijetliju nijansu, a sorta Selva najtamniju nijansu crvene boje ploda. Sorta Madeleine imala je najveću vrijednost topljive suhe tvari, a sorta Maya ukupnih kiselina. Plodovi sorte Marmolada sa različitih lokaliteta nisu se razlikovali u vrijednostima za boju, dok je razlika zabilježena u masi i suhoj topljivoj tvari.
Fragaria x ananassa Duch.; suha topljiva tvar; list; masa ploda
nije evidentirano
engleski
Color assessment of fruits in different strawberry cultivars
nije evidentirano
Fragaria x ananassa Duch.; total soluble solids; leaf; fruit weight
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
03.12.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb