Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Vrtićko okruženje i predškolski programi (CROSBI ID 466685)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad

Babić, Nada ; Kuzma, Zdenka Vrtićko okruženje i predškolski programi // Dani predškolskog odgoja istarske županije '98 "Vrtić kao dječja kuća" : zbornik radova / Došen Dobud, Anka ... et al. (ur.). Pula: PU Dječji vrtići Pula, 1998. str. 37-42

Podaci o odgovornosti

Babić, Nada ; Kuzma, Zdenka

hrvatski

Vrtićko okruženje i predškolski programi

Polazeći od pretpostavke da je vrtićko okruženje jedna od temeljnih varijabli institucionalnog predškolskog konteksta, autorice podastiru činjenice o dva metodologijska pristupa: orijentacija na odgojitelja i orijentacija na dijete. Visoka razina strukturiranosti ciljeva, prostora, materijala i aktivnosti u programima orijentiranima na odgojitelja odrđuju uloge odgojitelja i djece. Odgojitelji su osobe koje obrađuju i nadziru dječje ponašanja, a djeca pasivni primatelji, oponašatelji ponuđenih i očekivanih modela ponašanja. U programima orijentiranima na dijete, djetetova inicijativnosti, aktivitet i odgovornost uporišne su točke odgojitelju u kreiranju okruženja. Bogatstvo, funkcionalnost i fleksibilnost okruženja, u suglasju s dječjim mogućnostima izbora i uporabe, podupiru dječju samostalnost, odlučivanje, inicijativnost, originalnost i druga razvojna postignuća.

vrtićno okruženje; program orijentiran na odgojitelja; program orijentiran na dijete; vrijednosna orijentacija; prostor; aktivnosti; razvojni učinci.

nije evidentirano

engleski

Kindergarten setting and preschool curriculum

nije evidentirano

kindergarten setting; curriculum oriented to teacher; curriculum oriented to child; value orientation; space; activities; developmental effects.

nije evidentirano

Podaci o prilogu

37-42.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Dani predškolskog odgoja istarske županije '98 "Vrtić kao dječja kuća" : zbornik radova

Došen Dobud, Anka ... et al.

Pula: PU Dječji vrtići Pula

9539717914

Podaci o skupu

Dani predškolskog odgoja istarske županije "Vrtić kao dječja kuća"

pozvano predavanje

05.06.1998-06.06.1998

Pula, Hrvatska

Povezanost rada

Pedagogija