Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utvrđivanje uzroka pucanja monoblok točka kola 31725953248-7 u kretanju voza br. 71184 u području pruge Kopanica-Beravci-Strizivojna-Vrpolje (CROSBI ID 754246)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Jovanović, Relja ; Vitez, Ivan ; Blagojević, Drago ; Sučić, Ivica ; Mandić, Danimir Utvrđivanje uzroka pucanja monoblok točka kola 31725953248-7 u kretanju voza br. 71184 u području pruge Kopanica-Beravci-Strizivojna-Vrpolje // Saobraćajni fakultet Sarajevo. 1991.

Podaci o odgovornosti

Jovanović, Relja ; Vitez, Ivan ; Blagojević, Drago ; Sučić, Ivica ; Mandić, Danimir

bošnjački

Utvrđivanje uzroka pucanja monoblok točka kola 31725953248-7 u kretanju voza br. 71184 u području pruge Kopanica-Beravci-Strizivojna-Vrpolje

U ovoj obimnoj studiji izvršeno je prvo prethodno proučavanje literature i zapisničko-stručne dokumentacije o predmetnoj problematici, a zatim je koncipiran plan istraživanja uzroka loma na osnovu većeg broja ispitivanja karakteristika i stanja materijala. Izvršena su kemijska, mehanička (zatezanje, tvrdoća, otpornost na udar) i metalografska ispitivanja. Rezultati ispitivanja su upoređeni sa dokumentacijom proizvođača (Bohumin, ČSSR). Utvrđene su izvjesne nehomogenosti materijala, kao i greške pri montaži koje su inicirale lom uslijed zamora. Pored navedenog izvršeni su proračuni sa aspekta mehanike loma i preporučene mjere za izbjegavanje ovakvih pojava.

-

nije evidentirano

engleski

-

nije evidentirano

-

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Saobraćajni fakultet Sarajevo

1991.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport