Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza uzroka lomova šina u eksploataciji na prugama JŽ - Album grešaka na šinama u eksploataciji (CROSBI ID 754230)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Vitez, Ivan ; Kasumagić, Ismet ; Bećirović, Izet ; Vitez, Ivanka Analiza uzroka lomova šina u eksploataciji na prugama JŽ - Album grešaka na šinama u eksploataciji // Metalurški institut. 1981.

Podaci o odgovornosti

Vitez, Ivan ; Kasumagić, Ismet ; Bećirović, Izet ; Vitez, Ivanka

bošnjački

Analiza uzroka lomova šina u eksploataciji na prugama JŽ - Album grešaka na šinama u eksploataciji

Pri koncipiranju projekta: Analiza uzroka lomova šina u eksploataciji na prugama JŽ, očekivalo se da će biti prikupljen i ispitan veliki broj uzoraka lomova šina sa pruga JŽ na osnovu čega bi se izradio odgovarajući album. Međutim poradi malog broja dostavljenih uzoraka oštećenih šina na ispitivanje, napravljen je prijevod Kataloga grešaka na šinama UIC iz 1966. godine sa 50 obrađenih grešaka. Pored prijevoda Kataloga grešaka UIC, napravljen je i aneks sa obrađenih 11 karakterističnih oštećenja šina sa pruga JŽ sa odgovarajućim podacima o lokaciji oštećenja i sa nazivima i oznakama grešaka kako po Katalogu UIC-a, tako i po sistematiziranoj klasifikaciji oštećenja šina SEV-a. Na osnovu obrađenih literatura i sopstvenih istraživanja slijedi da se u eksploataciji mogu uz pažljivo osmatranje tolerirati i ozbiljna oštećenja na šinama, te bi stoga trebalo kod proizvođača šina razraditi detaljnije praktične kriterije za pregled i prijem šina ne odbacujući šine koje imaju samo tzv. "estetske mane" i slične nedostatke.

-

nije evidentirano

engleski

-

nije evidentirano

-

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Metalurški institut

1981.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




nije evidentirano