Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prikaz kooperacijskog seminara Sveučilišta u Frankfurtu na Majni i Moskovskog državnog sveučilišta: "Privatizacija u istočnoj Europi: restrukturiranje, investicije i efikasnost" (CROSBI ID 103569)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Cvijanović, Vladimir Prikaz kooperacijskog seminara Sveučilišta u Frankfurtu na Majni i Moskovskog državnog sveučilišta: "Privatizacija u istočnoj Europi: restrukturiranje, investicije i efikasnost" // Ekonomski pregled : mjesečnik Hrvatskog društva ekonomista Zagreb, 53 (2002), 11-12; 1183-1187-x

Podaci o odgovornosti

Cvijanović, Vladimir

hrvatski

Prikaz kooperacijskog seminara Sveučilišta u Frankfurtu na Majni i Moskovskog državnog sveučilišta: "Privatizacija u istočnoj Europi: restrukturiranje, investicije i efikasnost"

Kooperacijski projekt Ekonomskog fakulteta Johann Wolfgang Goethe Sveučilišta Frankfurt na Majni i Ekonomskog fakulteta Moskovskog državnog sveučilišta Lomonosov u Moskvi postoji od 1997. godine. Cilj te kooperacije je razmjena znanja, suradnja pri razvijanju modernih nastavnih programa i metoda za njihovo podučavanje, te razmjena profesora i studenata. Tema ovogodišnjeg zajedničkog seminara je bila "Privatizacija u istočnoj Europi: restrukturiranje, investicije i efikasnost" i bila je podijeljena u 3 tematske cjeline: 1) teorijske osnove, 2) teorijske analize alternativnih privatizacijskih strategija, i 3) utjecaj strategije privatizacije na efikasnost, restrukturiranje i investicije s primjerima zemalja. U sklopu prve cjeline su se obradile slijedeće podteme: "institucionalne promjene i path dependence", "uloga privatizacije u procesu tranzicije", "property-rights teorija: privatno u usporedbi s kolektivnim vlasništvom", "potrebne popratne mjere pri privatizaciji", te "ekonomsko-politički okvir privatizacije". U sklopu druge tematske cjeline su to bile ove podteme: "metode prodaje: aukcije i neformalni pregovori", "besplatna raspodjela: voucher privatizacija i povrat dobra", "insider-privatizacija: MBO/WBO", "značenje stranih investitora", te "banke i tržišta kapitala u procesu privatizacije". Treća cjelina je obuhvaćala primjere Ruske federacije, Madžarske, Češke i Hrvatske.

Kooperacijski seminar; Investicije; Efikasnost; Privatizacija; Institucionalne promjene; Tranzicija

nije evidentirano

engleski

Review of the cooperation seminar University Frankfurt am Main and Moskau State University: "Privatization in Eastern Europe: restructuring, investments and efficiency"

nije evidentirano

Cooperation seminar; investments; efficiency; privatization; institutional changes; tranzition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53 (11-12)

2002.

1183-1187-x

objavljeno

0424-7558

Povezanost rada

Ekonomija

Indeksiranost