Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dva zadatka o tajanstvenim mjehurićima (CROSBI ID 753964)

Druge vrste radova | ostalo

Labinac, Velimir ; Legović, Tarzan Dva zadatka o tajanstvenim mjehurićima // Odsjek za fiziku Filozofski fakultet u Rijeci. 2003.

Podaci o odgovornosti

Labinac, Velimir ; Legović, Tarzan

hrvatski

Dva zadatka o tajanstvenim mjehurićima

Kreiran je edukacijski modul namijenjen srednjoškolskom uzrastu učenja fizike u kojem su metodički, interaktivno obrađena dva problemska zadatka o fizici mjehurića CO2 u gaziranoj tekućini: povećavanje obujma mjehurića i podizanje mjehurića. Povezivanje različitih područja fizike je ključno u problemskoj i istraživačkoj nastavi. U znanstvenom članku koji je koristen kao predložak, povezana su mehanika fluida, teorija idealnih plinova, mehanika čestica i transportna teorija. Članak je preraden tako da je matematički dostupan srednjoškolskom uzrastu, nadeno je analitičko rješenje, a zatim je uobličeno u elektroničku prezentaciju. Prezentacija vodi učenika kroz zadatak pomoću teksta, zvuka, slika i animacija, ali uz papir i olovku pored tipkovnice i miša.

problemski zadatak

nije evidentirano

engleski

Two problems with mysterious bubbles

nije evidentirano

problem learning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Odsjek za fiziku Filozofski fakultet u Rijeci

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Fizika