Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 133602

Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica


Škrivanko, Mario
Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica 2003., magistarski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb


Naslov
Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica
(Influence of hygienic operation an technologic process of production on hygienic correctness and quality of sausages)

Autori
Škrivanko, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.03

Godina
2003

Stranica
83

Mentor
Hadžiosmanović, Mirza

Ključne riječi
Obrisci; uzorci; bakteriološki; kemijski; kakvoća
(Wabs; samples; bacteriological; chemical; quality)

Sažetak
Od ukupno 837 uzoraka kobasica, 10 (1, 19%) istodobno nije udovoljavalo odredbe postojećih propisa u pogledu mikrobiološke i kemijske ispravnosti. U svih 10 uzoraka utvrđena je bakteriološka neispravnost, a kemijski povećana količina polifosfata, u 4 uzorka, vode u 5 uzoraka i masti u 1 uzorku. Rezultati potvrđuju međuovisnost stupnja higijene pogona u odnosu na higijensku kakvoću proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0053025

Ustanove
Veterinarski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Mario Škrivanko, (231855)