Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo (CROSBI ID 337642)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Grubišić, Goran Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo / Grba, Slobodan (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Grubišić, Goran

Grba, Slobodan

hrvatski

Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo

Najefikasnija polisaharidna guma koja je kod najmanje koncentracije (0, 05 % na kvaščevo mlijeko) i uz najkraće vrijeme mješanja (60 minuta) omogućila proizvodnju potpuno homogenog kvaščevog mlijeka s relativno niskim viskozitetom pokazala pokazala se je xantan guma. Na temelju laboratorijskih rezultata provedena su istraživanja s xantan gumom u većem mjerilu koja su potvrdila mogućnost proizovdnje stabilnog kvaščevog mlijeka bez bitne promjene fermentacijske aktivnosti tijekom tri tjedna u hlađenim uvjetima skladištenja bez mješanja i pri temperaturi 5-8 stupnjeva C.

kvaščevo mlijeko; stabilizacija

nije evidentirano

engleski

Preparation of stabilized yeast cream for baking industry

nije evidentirano

cream yeast; stabilisation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

100

15.05.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija