Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o sustavnim arheološkim istraživanjima na lokalitetu "Galovo" u Slavonskom Brodu 1999.g. (CROSBI ID 753936)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Minichreiter, Kornelija Izvješće o sustavnim arheološkim istraživanjima na lokalitetu "Galovo" u Slavonskom Brodu 1999.g. // Institut za arheologiju, Zagreb. 1999.

Podaci o odgovornosti

Minichreiter, Kornelija

hrvatski

Izvješće o sustavnim arheološkim istraživanjima na lokalitetu "Galovo" u Slavonskom Brodu 1999.g.

Tijekom jeseni 1999.g. Institut za arheologiju iz Zagreba i Muzej Brodskog Posavlja iz Slavonskog Broda proveli su treću godinu sustavnih izvornih znanstvenih arheoloških istraživanja na zemljištu "Galovo" u Slavonskom Brodu.Istražena površina od 350 m2 nastavlja se na zapadnoj strani na prošlogodišnji iskop, tako da je u dosadašnjim radovima istraženo ukupno 1500 m2. U gornjim slojevima otkriveni su na nekoliko mjesta ostaci kasnobrončanodobne nekropole grupe Gređani-Barice, a u donjim slojevima kružne ograde, "zapadna vrata" - prolaz iz naselja u obredno-ukopni prostor i dio velike zemunice s polukružnim ogradama ispred nje. U objektima otkrivena je brojna arheološka građa - ulomci glinenog posuđa, dijelovi žrtvenika, litičke izrađevine i nekoliko komada životinjskih kosti. Arheološka građa ima sve odlike stupnja Lienar A starčevačke kulture.

Slavonski Brod; Posavina; sjeverna Hrvatska; starčevačka kultura; rani neolitik; novi rezultati

nije evidentirano

engleski

Report on systematic archaeological excavations at the site "Galovo" Slavonski Brod in 1999.

nije evidentirano

Slavonski Brod; Sava River basin; Northern Croatia; Starčevo culture; early Neolithic; new results

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju, Zagreb

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija