Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Relacije: sociodemografske karakteristike i struktura kućanstva/obitelji, u: Struktura romskih obitelji i poimanje sadržaja roditeljstva u njima. (CROSBI ID 753917)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Župančić, Milan i grupa autora Relacije: sociodemografske karakteristike i struktura kućanstva/obitelji, u: Struktura romskih obitelji i poimanje sadržaja roditeljstva u njima. // Državni zavod za obitelj, materinstvo i mladež u Zagrebu. 2002.

Podaci o odgovornosti

Župančić, Milan i grupa autora

hrvatski

Relacije: sociodemografske karakteristike i struktura kućanstva/obitelji, u: Struktura romskih obitelji i poimanje sadržaja roditeljstva u njima.

Romske obitelji se po mnogim obilježjima znatno razlikuju u odnosu na hrvatski prosjek. Unutar domaćinstva živi veći broj obitelji, često bez formalne bračne veze. To znači da romska obitelj odgovara nekadašnjoj višegeneracijskoj porodici prije njezine transformacije u suvremenu nuklearnu obitelj.

formiranje i struktura domaćinstva; veličina obitelji; briga o djeci; odlučivanje o domaćinstvima

nije evidentirano

engleski

Relations: socio-demograpfic features and the structure of the household

nije evidentirano

forming and structure of households; family size; care about children; decision making in households

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Državni zavod za obitelj, materinstvo i mladež u Zagrebu

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija