Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Psihologija odrasle dobi i starenja (autori: K.W. Schaie i S.L.Willis) Naklada Slap, 2001 (CROSBI ID 753916)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Brajša-Žganec, Andreja Psihologija odrasle dobi i starenja (autori: K.W. Schaie i S.L.Willis) Naklada Slap, 2001 // Suvremena psihologija, 5, 2, 352-355. 2002.

Podaci o odgovornosti

Brajša-Žganec, Andreja

hrvatski

Psihologija odrasle dobi i starenja (autori: K.W. Schaie i S.L.Willis) Naklada Slap, 2001

Knjiga "Psihologija odrasle dobi i starenja" je udžbenik Sveučilišta u Zagrebu i predstavlja dobar uvid u područje psihologije odrasle dobi i starenja. Kao i neka druga izdanja "Naklade Slap" ova knjiga predstavlja prvi sveučilišni udžbenik iz psihologije odrasle dobi i starenja čije objavljivanje je odobrio Senat Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. Pri tome ovaj udžbenik osim što je namijenjen studentima psihologije, svakako može pomoći u obrazovanju studenata srodnih studija poput socijalnog rada, pedagogije, defektologije itd. Radi se o četvrtom nešto proširenom i izmijenjenom izdanju knjige koja se na znanstven način bavi životno važnim pitanjima kako brze društvene promijene djeluju na razvoj pojedinaca, karijeru, brak, obiteljski život i psihičko funkcioniranje u odrasloj i starijoj dobi. Na 553 strane teksta autori u petnaest odvojenih poglavlja kombinirajući kronološki i tematski pristup razmatraju psihologiju odrasle dobi i starenja s prikazom rezultata velikog broja istraživanja obrađivanih tema. Svako poglavlje završava sa kratkim sažetkom prethodno iznesenog te s predloženom literaturom za daljnje čitanje.

odrasla dob; starenje

nije evidentirano

engleski

Adult development and aging (authors: K.W. Schaie i S.L.Willis) Naklada Slap, 2001

nije evidentirano

adulthood; aging

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Suvremena psihologija, 5, 2, 352-355

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Psihologija