Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 131346

Istraživanje tržišta i planiranje modne marke, unaprjeđenje proizvodnje s financijskim pokazateljima tvornice JQL d.o.o. Ludbreg


Rogale, Dubravko; Renko, Nataša; Žderić, Ivan; Ujević, Darko
Istraživanje tržišta i planiranje modne marke, unaprjeđenje proizvodnje s financijskim pokazateljima tvornice JQL d.o.o. Ludbreg, 2003. (elaborat).


Naslov
Istraživanje tržišta i planiranje modne marke, unaprjeđenje proizvodnje s financijskim pokazateljima tvornice JQL d.o.o. Ludbreg
(Investigation of the market and planning of the fashion trade, advancement production with financial index tt. JQL d.o.o. Ludbreg)

Autori
Rogale, Dubravko ; Renko, Nataša ; Žderić, Ivan ; Ujević, Darko

Izvornik
Studija za tvornicu JQL d.o.o. Ludbreg

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat

Godina
2003

Ključne riječi
Istraživanje tržišta; modna marka; unaprjeđenje proizvodnje
(Investigation of the market; fashion trade; advancement production)

Sažetak
U okviru ove studije na egzaktan način je data projekcija modne marke JL i pri tome su sustavno istaknute najvažnije aktivnosti. U nastavku je istraženo stanje kontrole kvalitete u poduzeću JLQ d.o.o. iz Ludbrega. Temeljem uvida u postojeće stanje i s namjerom stvaranja nove modne marke JL procjenjuje se da je neophodno uvođenje normnog niza ISO 9000. U prilog tome istaknuta je projekcija i opisane su specifičnosti normnog niza ISO. Nadalje, dat je osvrt na stanje strojnog parka i pri tome je obrađen strojni park koji je neophodan s projekcijom i produkcijom modne marke JL. U daljnjem dijelu studije na originalan način istaknuto je uvođenje suvremenog računalnog programa za planiranje i praćenje proizvodnje te izradu tehnološke dokumentacije u proizvodnji. Program je izvornog autorskog tipa i s implementacijom mnogi bi se poslovi u tehničkoj pripremi ubrzali čak i do 10 puta, a i postigla bi se i egzaktnost u praćenju kretanja radnih naloga preko tzv. check point odnosno kontrolnih točaka. U nastavku je opisan sustav za izradu krojeva i krojnih slika tt. Lectra Systems koji je neophodan za poduzeće JLQ d.o.o. koji u trenutnoj fazi nema potrebno rješenje, tehnološki otpad je dosta izražen. Na kraju su dati realni financijski pokazatelji, a projekcija i procjena ulaganja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Tekstilna tehnologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
0117003
0117013

Ustanove
Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb