Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno - kemijska svojstva zrna Triticalea u procesu sušenja (CROSBI ID 493196)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Krička, Tajana ; Jukić, Željko ; Voća, Neven ; Voća, Sandra Fizikalno - kemijska svojstva zrna Triticalea u procesu sušenja // Zbornik radova: 17. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladišenja s međunarodnim učešćem / Krička, Tajana (ur.). Zagreb: Hinus, 2002. str. 1-9-x

Podaci o odgovornosti

Krička, Tajana ; Jukić, Željko ; Voća, Neven ; Voća, Sandra

hrvatski

Fizikalno - kemijska svojstva zrna Triticalea u procesu sušenja

U ovom radu praćena je brzina otpuštanja vode zrna triticale, kultivara Clercal i Trimaran. Dobiveno je da se pri približno istim uvjetima sušenja, kod podjednakih početnih vlažnosti zrna, kultivar Trimaran 40% duže sušio od kultivara Clercal. Da bi se kultivari mogli međusobno uspoređivati izrađivati izrađene su exponencijalne jednadžbe i jednadžbe polinomne regresije s koeficijentom determinacije od minimalno 0, 9695. Uz navedeno, još je ispitivana i sipkosi (kut prirodnog pokosa i kut trenja), hektolitarska masa, masa 1000 zrna i ukupni škrob. Općenito, bolje karakteristike dobivene su kod kulitvara Clercal u odnosno na Trimaran

Zrno tritikalea; kultivari; sušenje; fizikalne osobine

nije evidentirano

engleski

Physical - chemical characteristic of Triticale kernels in drying process

nije evidentirano

Kernel of Triticale; varieties; drying; physical characteristics

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-9-x.

2002.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova: 17. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladišenja s međunarodnim učešćem

Krička, Tajana

Zagreb: Hinus

Podaci o skupu

Nepoznat skup

predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)