Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja (CROSBI ID 337464)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Lukić, Ana
Voća, Neven
hrvatski
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja
Ovim diplomskim radom je svrha utvrditi da li je moguće poboljšati fizikalno-kemijska svojstva zrna kukuruza nakon termičke dorade uparivanja, i to tako da se zrno kukuruza neposredno nakon ubiranja odmah upariva i suši. Time bi se smanjili troškovi za jedno sušenje i ubrzao cijeli proces. Ispitati će se koliki utjecaj ima metoda uparivanja na brzinu sušenja i na fizkalno-kemijska svojstva zrna kukuruza u odnosu na klasično osušeno zrno. Utvrđeno je poboljšanje fizikalno-kemijskih svojstava kukuruza nakon termičke dorade uparivanja hibrida Bc 354 i Bc 394.
Zrno kukuruza; svojstva; uparivanje
nije evidentirano
engleski
Physical and chemical characteristics of corn kernels after cooking thretman
nije evidentirano
Corn kernels; characteristics; cooking
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52
11.07.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb