Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja (CROSBI ID 337464)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lukić, Ana Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja / Voća, Neven (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Lukić, Ana

Voća, Neven

hrvatski

Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja

Ovim diplomskim radom je svrha utvrditi da li je moguće poboljšati fizikalno-kemijska svojstva zrna kukuruza nakon termičke dorade uparivanja, i to tako da se zrno kukuruza neposredno nakon ubiranja odmah upariva i suši. Time bi se smanjili troškovi za jedno sušenje i ubrzao cijeli proces. Ispitati će se koliki utjecaj ima metoda uparivanja na brzinu sušenja i na fizkalno-kemijska svojstva zrna kukuruza u odnosu na klasično osušeno zrno. Utvrđeno je poboljšanje fizikalno-kemijskih svojstava kukuruza nakon termičke dorade uparivanja hibrida Bc 354 i Bc 394.

Zrno kukuruza; svojstva; uparivanje

nije evidentirano

engleski

Physical and chemical characteristics of corn kernels after cooking thretman

nije evidentirano

Corn kernels; characteristics; cooking

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

11.07.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)