Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 128085

Švapski kulinarij - dodir tradicija u Hrvatskoj


Beljak, Nives
Švapski kulinarij - dodir tradicija u Hrvatskoj, Zagreb: Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj, 2003 (monografija)


Naslov
Švapski kulinarij - dodir tradicija u Hrvatskoj
(South-German Culinarium: The Contiguity of Traditions in Croatia)

Autori
Beljak, Nives

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj

Grad
Zagreb

Godina
2003

Stranica
222

ISBN
953-6964-08-2

Ključne riječi
švapski; kulinarij; tradicija
(South-German; culinarium; tradition)

Sažetak
Stavljajući sadržaj današnje prehrambene kulture Hrvatske u povijesni i interkulturni kontekst, autorica nastoji odgovoriti koji su kulturni dodiri urodili bliskošću prehrambenog ukusa Srednje Europe.Tražene odgovore upotpunjuje lista jela, efektan materijalni dokaz antropološkom promišljanju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0189005

Ustanove
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nives Beljak (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Beljak, Nives
Švapski kulinarij - dodir tradicija u Hrvatskoj, Zagreb: Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj, 2003 (monografija)
Beljak, N. (2003) Švapski kulinarij - dodir tradicija u Hrvatskoj. Zagreb, Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj.
@book{book, author = {Beljak, N.}, year = {2003}, pages = {222}, keywords = {South-German, culinarium, tradition}, isbn = {953-6964-08-2}, title = {South-German Culinarium: The Contiguity of Traditions in Croatia}, keyword = {South-German, culinarium, tradition}, publisher = {Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj}, publisherplace = {Zagreb} }