Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analize mlijeka i mliječnih proizvoda (CROSBI ID 749330)

Urednička knjiga | priručnik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Analize mlijeka i mliječnih proizvoda / Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven (ur.) Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023

Podaci o odgovornosti

Mikulec, Nataša ; Zamberlin, Šimun ; Horvat Kesić, Iva ; Radeljević, Biljana ; Kalčićek, Mateja ; Plavljanić, Dijana ; Špoljarić, Jasminka ; Antunac, Neven

Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven

hrvatski

Analize mlijeka i mliječnih proizvoda

Priručnik naslova “Analize mlijeka i mliječnih proizvoda” uređen je sadržajno na način da je od velike koristi studentima Agronomskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Priručnik je napisan sukladno nastavnom programu za predmete na Bs studiju (Mlijeko i mliječni proizvodi, Laboratorijska tehnologija) i Ms studiju (Kemija i fizika mlijeka), ali i studentima drugih fakulteta i studija na kojima se izvode slični predmeti, a doprinijeti će razumijevanju kompleksnosti analitičkih postupaka za određivanje pojedinih parametara kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Sadržaj priručnika pokriva područje fizikalno-kemijskih analiza mlijeka i mliječnih proizvoda koje se koriste kao referentne, standardne ili rutinske metode, a većina opisanih analitičkih metoda također su navedene i u HRN ISO/IEC normama. Nadalje, priručnik daje jasan uvid u važnost svakog koraka u analitičkom postupku počevši od uzorkovanja do izračuna rezultata te naglašava i važnu ulogu konstantne provjere laboratorija koji rade kemijske analize u svrhu kontrole kvalitete rezultata. Priručnik može poslužiti i zainteresiranim stručnjacima u mliječnoj industriji, a napose zaposlenicima u laboratorijima koji na svakodnevnoj bazi izvode brojne analize mlijeka u svrhu provjere kvalitete ulaznih sirovina i proizvoda na bazi mlijeka.

analize mlijeka, mliječni proizvodi, referentne metode ; validacija analitičkih metoda

nije evidentirano

engleski

Analysis of milk and dairy products

nije evidentirano

milk analysis ; dairy products analysis ; reference methods ; validation of analytical methods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

2023.

978-953-8276-44-6

306

objavljeno

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)