Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus (CROSBI ID 734523)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Gavrilović, Ana
hrvatski
Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus
Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine trlje skladištene u prikladnim i neprikladnim temperaturnim uvjetima u odnosu na promjene organoleptičkih svojstava. Elektrovodljivost je mnogo brže opadala s vremenom skladištenja u neprikladnim uvjetima, blizu donje razine prihvatljivosti, dok je u prikladnim uvjetima skladištenja riba zadržala visoku kvalitetu. Razina pH se u prikladnim uvjetima nije mijenjala za razliku od neprikladnog skladištenja gdje je varirala kroz dane. Promjene organoleptičkih svojstva pratile su promjene dielektričkih svojstava i pH vrijednosti koje su se pokazali validnim metodama u praćenju promjene svježine skladištene ribe.
morska riba, senzorska ocjena, kvaliteta, organoleptička svojstva, svježina ribe
nije evidentirano
engleski
Changes in flesh dieletric properties and pH values of red mullet, Mullus barbatus, under different storage conditions
nije evidentirano
marine fish, sensory changes, quality, organoleptic properties, fish freshness
nije evidentirano
Podaci o prilogu
242-248.
2023.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova
Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2459-5551
Podaci o skupu
58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
11.02.2023-17.02.2023
Dubrovnik, Hrvatska