Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus (CROSBI ID 734523)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Gavrilović, Ana Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus // 58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 242-248

Podaci o odgovornosti

Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Gavrilović, Ana

hrvatski

Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus

Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine trlje skladištene u prikladnim i neprikladnim temperaturnim uvjetima u odnosu na promjene organoleptičkih svojstava. Elektrovodljivost je mnogo brže opadala s vremenom skladištenja u neprikladnim uvjetima, blizu donje razine prihvatljivosti, dok je u prikladnim uvjetima skladištenja riba zadržala visoku kvalitetu. Razina pH se u prikladnim uvjetima nije mijenjala za razliku od neprikladnog skladištenja gdje je varirala kroz dane. Promjene organoleptičkih svojstva pratile su promjene dielektričkih svojstava i pH vrijednosti koje su se pokazali validnim metodama u praćenju promjene svježine skladištene ribe.

morska riba, senzorska ocjena, kvaliteta, organoleptička svojstva, svježina ribe

nije evidentirano

engleski

Changes in flesh dieletric properties and pH values of red mullet, Mullus barbatus, under different storage conditions

nije evidentirano

marine fish, sensory changes, quality, organoleptic properties, fish freshness

nije evidentirano

Podaci o prilogu

242-248.

2023.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova

Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2459-5551

Podaci o skupu

58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma

predavanje

11.02.2023-17.02.2023

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

Interdisciplinarne biotehničke znanosti

Poveznice