Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu (CROSBI ID 734519)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Piria, Marina ; Gavrilović, Ana
hrvatski
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu
Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine arbuna skladištenog na ledu u razdoblju od 7 dana. Elektrovodljivost je opadala s vremenom skaldištenja, dok se vrijednost pH nakon početnog pada nije značajno mijenjala do kraja istraživanja. Dobiveni rezultati ukazuju da je tijekom razdoblja istraživanja arbun zadržao zadovoljavajuću kvalitetu mesa.
morska riba, svježina ribe, kvaliteta, pH, dielektrična svojstva
nije evidentirano
engleski
Changes in certain freshness parameters of common pandora stored on ice
nije evidentirano
marine fish, fish freshness, quality, pH, dielectric properties
nije evidentirano
Podaci o prilogu
393-397.
2022.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA
Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2459-5543
Podaci o skupu
57. hrvatski i 17. međunarodni Simpozij agronoma
predavanje
19.06.2022-24.06.2022
Osijek, Hrvatska; Vodice, Hrvatska