Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova (CROSBI ID 459913)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tuntar, Vanessa praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova / Petrović, Siniša (mentor); Poreč, Veleučilište u Rijeci, . 2014

Podaci o odgovornosti

Tuntar, Vanessa

Petrović, Siniša

hrvatski

praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova

Malvazija Istarska bijela svrstava se u autohtoni hrvatski kultivar, koji je visoko zastupljen u vinogradima obiteljskih gospodarstava i malih i velikih proizvođača na području Istre. U pojedinim godinama vina navedenog kultivara karakterizira visoka kiselost, odnosno visoka koncentracija jabučne kiseline. Primjenjenim metodama otkiseljavanja promjenjen je kiselinski sastav vina, a ukupna kakvoća je modificirana ovisno o načinu otkiseljavanja. Na osnovi rezultata senzornog ocjenjivanja bolje kakvoće bilo je vino Malvazija istarska u kojem je provedena kontrolirana malolaktična fermentacija (MLF). Vino u kojem nije provedena MLF, pokazalo je nisku vrijednost mliječne kiseline i naknadnu spontanu MLF. Smanjenje visoke kiselosti u vinu sorte Malvazija Istarska, rezultira poboljšanjem ukupne kakvoće.

Malvazija istarska, malolaktična fermentacija, jabučna kiselina, mliječna kiselina

nije evidentirano

engleski

Measurement of malolactic fermentation in Malvazija istarska wine using enzymatic tests

nije evidentirano

Malvazija istarska, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

22.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Rijeci

Poreč

Povezanost rada

Interdisciplinarne prirodne znanosti