Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu. (CROSBI ID 459908)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Rumin, Kristina Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu. / Petrović, Siniša (mentor); Poreč, Veleučilište u Rijeci, . 2015

Podaci o odgovornosti

Rumin, Kristina

Petrović, Siniša

hrvatski

Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu.

Teran crni je stara autohtona istarska sorta koja se uzgajala u Istri te u susjednim zemljama. Karakteriziraju ga povišene kiseline zbog kojih ga duže vremena ostavljamo na talogu, te kasnim pretakanjem pospješujemo biološku razgradnju jabučne kiseline u mliječnu. U ovom radu istraživali smo razvoj malolaktične fermentacije te smo uz pomoć enzimatskih mjerenja određivali koncentraciju jabučne i mliječne kiseline. Imali smo tri uzorka barrique bačva (MLFS), inoks bačva (K) i bocun (MLFI) u kojima smo pratili razvoj dodanih i spontanih malolaktičnih bakterija. Testovima smo utvrdili da je od sva tri navedena uzorka jedino uzorak MLFI imao znatni porast jabučne kiseline, dok u preostala dva imamo minimalne poraste.

Teran crni, malolaktična fermentacija, mliječna kiselina, jabučna kiselina

nije evidentirano

engleski

Measurement of malolactic fermentation in Teran wine using enzymatic tests for malic and lactic acid

nije evidentirano

Teran black, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

22.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Rijeci

Poreč

Povezanost rada

Interdisciplinarne prirodne znanosti