Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva. (CROSBI ID 459161)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Grčić, Petar
Petrović, Siniša
hrvatski
Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva.
U procesu prerade mošta vrenjem kvasci imaju odlučujuću ulogu jer njihovim djelovanjem nastaje konačni proizvod - vino određenih osobina. Na njihovu fermentativnu sposobnost u velikoj mjeri utječe dostupnost hranjivih tvari u moštu. Ako ih nema dovoljno i u odgovarajućem odnosu potrebno ih je dodati. Isto vrijedi i za bakterije malolaktične fermentacije. U radu je dan prikaz uloge kvasaca i bakterija u vinifikaciji. Navedene su njihove potrebe za hranjivim tvarima i proizvodi kojima se koristimo u proizvodnji vina kako bi proces tekao na zadovoljavajući način.
kvasci, hranjive tvari, malolaktična fermentacija
nije evidentirano
engleski
Nutrients for microorganisms in enology.
nije evidentirano
yeast, nutrients, malolactic fermentation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
23.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Poreč