Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva. (CROSBI ID 459161)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Grčić, Petar Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva. / Petrović, Siniša (mentor); Poreč, . 2019

Podaci o odgovornosti

Grčić, Petar

Petrović, Siniša

hrvatski

Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva.

U procesu prerade mošta vrenjem kvasci imaju odlučujuću ulogu jer njihovim djelovanjem nastaje konačni proizvod - vino određenih osobina. Na njihovu fermentativnu sposobnost u velikoj mjeri utječe dostupnost hranjivih tvari u moštu. Ako ih nema dovoljno i u odgovarajućem odnosu potrebno ih je dodati. Isto vrijedi i za bakterije malolaktične fermentacije. U radu je dan prikaz uloge kvasaca i bakterija u vinifikaciji. Navedene su njihove potrebe za hranjivim tvarima i proizvodi kojima se koristimo u proizvodnji vina kako bi proces tekao na zadovoljavajući način.

kvasci, hranjive tvari, malolaktična fermentacija

nije evidentirano

engleski

Nutrients for microorganisms in enology.

nije evidentirano

yeast, nutrients, malolactic fermentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

23.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Poreč

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)