Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utvrđivanje operativnih parametara za proizvodnju kakao instanta (CROSBI ID 466209)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Tomas, Srećko ; Šeruga, Bernarda ; Magdić, Damir ; Flisak, Nataša Utvrđivanje operativnih parametara za proizvodnju kakao instanta // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 49-x

Podaci o odgovornosti

Tomas, Srećko ; Šeruga, Bernarda ; Magdić, Damir ; Flisak, Nataša

hrvatski

Utvrđivanje operativnih parametara za proizvodnju kakao instanta

U ovom radu opisan je postupak utvrđivanja optimalnih operativnih parametara prilikom stavljanja u pogon šaržnog postrojenja za proizvodnju kakao instanta u tvornici "Kandit" d.d., Osijek. Prije početka proizvodnje za pojedinu šaržu postavljene su određene vrijednosti procesnih parametara, kao radne, te je praćena kakvoća na taj način dobivenog kakao instanta. postupak je ponavljan sve dok nisu utvrđeni procesni parametri koji daju kakao instant najbolje kakvoće. Utvrđeno je da su najvažniji operativni parametri temperatura, vlažnost i protok zraka potrebnog za fluidizaciju i sušenje granula kakao instanta, te promjer dize, tlak zraka u dizi za špricanje i učestalost špricanja tekućine. Većinu ovih operativnih parametara može se precizno regulirati i za njih su utvrđene optimalne vrijednosti. Nasuprot tome, temperaturu i vlažnost zraka ne može se na ovom postrojenju sasvim precizno regulirati. Zbog toga je navedenom postrojenju potrebno dograditi uređaj koji će omogućavati precizno reguliranje temperature i vlažnosti potrebnog zraka.

kakao instant; operativni parametri; fluidizacija; sušenje

nije evidentirano

engleski

Establishment of the operative parameters for instant cacao production

nije evidentirano

instant cacao; operative parameters; fluidization; drying

nije evidentirano

Podaci o prilogu

49-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Marić, Vladimir

Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Podaci o skupu

3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA

poster

10.06.1998-12.06.1998

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano