Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola (CROSBI ID 457460)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Bućan, Josipa
Šimat, Vida
hrvatski
Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola
U završnom radu predstavljene su biološke, kemijske i fizičke opasnosti koje predstavljaju rizik kod konzumacije ribe i drugih morskih organizama. Kontrola navedenih opasnosti sastavni je dio preduvjetnih programa koji su uvjet za provedbu HACCP sustava i proizvodnju hrane. Osim navedenog, u radu je dan pregled opasnosti koje se povezuju s pojedinim vrsta i uz određene tehnološke procese. Kako bi se rizici od pojedinih opasnosti umanjili potrebno je i da potrošači kupuju proizvode od provjerenih proizvođača te da se prije upotrebe proizvoda informiraju o alergenima i potencijalnim opasnostima.
riba ; proizvodi ribarstava ; opasnosti ; HACCP ; histamin
nije evidentirano
engleski
HAZARDS IN THE MARKETING OF FISHERY PRODUCTS AND THEIR CONTROL
nije evidentirano
Fish ; Fishery products ; Hazards ; HACCP ; Histamine
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
29.09.2022.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora
Split