Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola (CROSBI ID 457460)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Bućan, Josipa Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola / Šimat, Vida (mentor); Split, Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora, . 2022

Podaci o odgovornosti

Bućan, Josipa

Šimat, Vida

hrvatski

Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola

U završnom radu predstavljene su biološke, kemijske i fizičke opasnosti koje predstavljaju rizik kod konzumacije ribe i drugih morskih organizama. Kontrola navedenih opasnosti sastavni je dio preduvjetnih programa koji su uvjet za provedbu HACCP sustava i proizvodnju hrane. Osim navedenog, u radu je dan pregled opasnosti koje se povezuju s pojedinim vrsta i uz određene tehnološke procese. Kako bi se rizici od pojedinih opasnosti umanjili potrebno je i da potrošači kupuju proizvode od provjerenih proizvođača te da se prije upotrebe proizvoda informiraju o alergenima i potencijalnim opasnostima.

riba ; proizvodi ribarstava ; opasnosti ; HACCP ; histamin

nije evidentirano

engleski

HAZARDS IN THE MARKETING OF FISHERY PRODUCTS AND THEIR CONTROL

nije evidentirano

Fish ; Fishery products ; Hazards ; HACCP ; Histamine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

29.09.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora

Split

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija