Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane (CROSBI ID 731380)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Habuda-Stanić, Mirna Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane. 2022

Podaci o odgovornosti

Habuda-Stanić, Mirna

hrvatski

Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane

U ovom radu opisan je utjecaj kvalitete vode na kvalitetu i sigurnost hrane. Voda se u industriji koristi u procesima pripreme hrane kao sirovina, kao sredstvo za prijenos topline ili kao sredstvo za održavanje higijene. Kako bi se osigurala sigurnost hrane, važno je da vodu koja sudjeluje u procesima pripreme hrane pripremiti i obraditi u skladu s nacionalnim sanitarnim standardima što prije svega podrazumijeva odsutnost patogenih mikroorganizama. Također treba pratiti i koncentracije pojedinih, a prije svega štetnih kemijskih i radioaktivnih tvari u navedenoj vrsti vode.

kvaliteta vode ; proizvodnja hrane ; sigurnost hrane

nije evidentirano

engleski

The effect of water quality (contamination) on food safety

nije evidentirano

water quality ; food production ; food safety

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2022.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

pozvano predavanje

23.05.2022-25.05.2022

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija