Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane (CROSBI ID 731380)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Habuda-Stanić, Mirna
hrvatski
Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane
U ovom radu opisan je utjecaj kvalitete vode na kvalitetu i sigurnost hrane. Voda se u industriji koristi u procesima pripreme hrane kao sirovina, kao sredstvo za prijenos topline ili kao sredstvo za održavanje higijene. Kako bi se osigurala sigurnost hrane, važno je da vodu koja sudjeluje u procesima pripreme hrane pripremiti i obraditi u skladu s nacionalnim sanitarnim standardima što prije svega podrazumijeva odsutnost patogenih mikroorganizama. Također treba pratiti i koncentracije pojedinih, a prije svega štetnih kemijskih i radioaktivnih tvari u navedenoj vrsti vode.
kvaliteta vode ; proizvodnja hrane ; sigurnost hrane
nije evidentirano
engleski
The effect of water quality (contamination) on food safety
nije evidentirano
water quality ; food production ; food safety
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2022.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
pozvano predavanje
23.05.2022-25.05.2022
Opatija, Hrvatska