3D-Printanje hrane: Znanstvena fantastika ili realnost? (CROSBI ID 731203)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Putnik, Predrag ; Valjak, Filip ; Bebek Markovinović, Anica ; Bursać Kovačević, Danijela ;
hrvatski
3D-Printanje hrane: Znanstvena fantastika ili realnost?
Prof. dr.sc. Predrag Putnik, je istraživač rođen u Zagrebu, diplomirao je 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Biotehničke znanosti (Prehrambeno inženjerstvo). Ima istraživačko iskustvo u primijenjenom laboratorijskom radu, a dobitnik je dvostruke stipendije od dva ugledna sveučilišta u SAD-u. Na Sveučilištu u Connecticutu (University of Connecticut), stekao je znanja i vještine u epidemiologiji, statistici, molekularnom nutricionizmu, javnom zdravstvu i primijenjenim istraživanjima u dijabetesu te diplomirao na temi nutritivne epidemiologije. Formalno je osposobljen za znanstvenog recenzenta za statističku analizu i istraživačku metodologiju u području prehrambene tehnologije i nutricionizma. Bio je pozvani predavač na 2nd Food Chemistry conference koja je najveći simpozij takve vrste na svijetu. Primio je nagradu Tanner za koautorstvo najcitiranijeg rada objavljenog u Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety u 2018. godini (IF=12.81 2/144 Q1 Food Sci). U 2021. godini izabran kao visoko citirani istraživač rangiran u prvih 1% istraživača prema citatima za agronomske znanosti od strane Web of Science, Clarivate.
3D printanje hrane ; funkcionalna hrana ; voćni sok ; HRZZ 3DSustJuice
nije evidentirano
engleski
3D-printing food: Science fiction or reality?
nije evidentirano
3D food print ; functional food ; fruit juice ; HRZZ 3DSustJuice
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2022.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Festival znanosti 2022
predavanje
02.05.2022-07.05.2022
Zagreb, Hrvatska