Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prikaz DESIGN procedure za edukaciju “Užina za 5!” namijenjene adolescentima (CROSBI ID 318660)

Prilog u časopisu | stručni rad

Dorić, Iva ; Ilić, Ana ; Rumbak, Ivana Prikaz DESIGN procedure za edukaciju “Užina za 5!” namijenjene adolescentima // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 17 (2022), 3-4; 85-93. doi: 10.31895/hcptbn.17.3-4.2

Podaci o odgovornosti

Dorić, Iva ; Ilić, Ana ; Rumbak, Ivana

hrvatski

Prikaz DESIGN procedure za edukaciju “Užina za 5!” namijenjene adolescentima

Educiranje adolescenata o pravilnoj prehrani temelj je za stvaranje pravilnih prehrambenih navika i njihovo zadržavanje u odrasloj dobi. Osmišljavanje i provođenje edukacijskih programa zahtijeva financijske i ljudske resurse kao i vrijeme. Zbog toga su edukatori neprestano u potrazi za provjerenim sustavnim procedurama i metodama ne bi li povećali učinkovitost edukacijskih programa. Jedna od njih je DESIGN procedura edukacije u nutricionizmu prema kojoj je za što uspješniju edukaciju važno provesti šest koraka – od identifikacije problema ciljane skupine i specifičnog ponašanja na kojega treba utjecati, preko istraživanja determinanti koje utječu na specifično ponašanje, pravilnog odabira i primjene teorija za promjenu ponašanja, definiranja općih edukacijskih ciljeva, sve do raspisivanja detaljnih edukacijskih planova i osmišljavanja plana evaluacije. Cilj ovoga rada je prikazati primjenu DESIGN procedure edukacije u nutricionizmu na primjeru razvoja edukacijskog programa „Užina za 5!“ namijenjenog adolescentima.

edukacija u nutricionizmu ; DESIGN procedura ; prehrambene navike adolescenata

nije evidentirano

engleski

Demonstration of nutrition education DESIGN procedure in the educational intervention for adolescents

nije evidentirano

nutrition education ; DESIGN procedure ; adolescent eating habits

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17 (3-4)

2022.

85-93

objavljeno

1847-3423

1847-7461

10.31895/hcptbn.17.3-4.2

Povezanost rada

Nutricionizam

Poveznice