Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi (CROSBI ID 491651)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Antunac, Neven
hrvatski
Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi
Ovčje i kozje mlijeko predstavlja izuzetno značajnu sirovinu u proizvodnji sira. U radu su navedeni čimbenici koji utječu na kvalitetu, sastav i osobine mlijeka kao sirovine za preradu. Mast i bjelančevine su najvažniji sastojci mlijeka koji utječu na količinu sira, izgled i osobine sirnog tijesta. Od fizikalnih osobina značajne su pH i SH vrijednost i točka ledišta mlijeka. Kriteriji higijenske kvalitete određeni su brojem somatskih stanica i brojem bakterija. Posebno je istaknuta važnost određivanja somatskih stanica i njihov utjecaj na kvalitetu mlijeka u preradi.
ovčje i kozje mlijeko; kemijski sastav; fizikalne osobine; higijenska kakvoća; organoleptičke osobine
nije evidentirano
engleski
Importance of sheep and goat milk in processing
nije evidentirano
sheep and goat milk; chemical composition; physical properties; higienic quality; organoleptic quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
37-46-x.
2002.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Barać Zdravko
Lahti:
Podaci o skupu
"Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj"
pozvano predavanje
24.10.2002-25.10.2002
Varaždinske Toplice, Hrvatska