Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi (CROSBI ID 491651)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Antunac, Neven Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi // Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barać Zdravko (ur.). Lahti, 2002. str. 37-46-x

Podaci o odgovornosti

Antunac, Neven

hrvatski

Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi

Ovčje i kozje mlijeko predstavlja izuzetno značajnu sirovinu u proizvodnji sira. U radu su navedeni čimbenici koji utječu na kvalitetu, sastav i osobine mlijeka kao sirovine za preradu. Mast i bjelančevine su najvažniji sastojci mlijeka koji utječu na količinu sira, izgled i osobine sirnog tijesta. Od fizikalnih osobina značajne su pH i SH vrijednost i točka ledišta mlijeka. Kriteriji higijenske kvalitete određeni su brojem somatskih stanica i brojem bakterija. Posebno je istaknuta važnost određivanja somatskih stanica i njihov utjecaj na kvalitetu mlijeka u preradi.

ovčje i kozje mlijeko; kemijski sastav; fizikalne osobine; higijenska kakvoća; organoleptičke osobine

nije evidentirano

engleski

Importance of sheep and goat milk in processing

nije evidentirano

sheep and goat milk; chemical composition; physical properties; higienic quality; organoleptic quality

nije evidentirano

Podaci o prilogu

37-46-x.

2002.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

"Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj"

pozvano predavanje

24.10.2002-25.10.2002

Varaždinske Toplice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)