Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sustav obilježavanja i interpretacije turističkih atrakcija Krapinsko-zagorske županije (CROSBI ID 753648)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Klarić, Zoran ; Kovačević, Marina Sustav obilježavanja i interpretacije turističkih atrakcija Krapinsko-zagorske županije // Institut za turizam. 2003.

Podaci o odgovornosti

Klarić, Zoran ; Kovačević, Marina

hrvatski

Sustav obilježavanja i interpretacije turističkih atrakcija Krapinsko-zagorske županije

Osnovni cilj studije je povečanje turističkog prometa i potrošnje u Krapinsko-zagorskoj županiji, uz istodobno podizanje kvalitete života stanovništva, ugodnost boravka u vlastitom gradu te porast svijesti o vlastitim vrijednostima. Predloženi sadržaj studije polazi od uvjerenja da je obilježavanje i interpretacija turističkih atrakcija samo dio jedinstvenog sustava, kojeg još čine i obilježavanje na prometnicama te sustav kretanja posjetitelja, odnosno izletnika i turista. Stoga se prvi dio studije bavi označavanjem na prometnicama kao preduvjetom jednostavnog i sigurnog dolaska do pojedinih atrakcija te učinkovitog obavještavanja o njihovom postojanju, a tek onda prijedlog opremanja pojedinih turističkih atrakcija potrebnim informacijsko-interpretacijskim sadržajima. Time studija daje smjernice za navođenje potencijalnih izletnika i turista upravo u ovu Županiju, a nakon toga da se tu zadrže i ugodno provedu vrijeme uz što je moguće veću potrošnju. Iako je primarna uloga ove studije pružanje smjernica za operativno djelovanje u kratkom roku, pružaju se osnove strateških usmjerenja i za srednjoročno i dugoročno razdoblje.

turizam; sustav obilježavanja i interpretacije; turističke atrakcije; Krapinsko-zagorska županija

nije evidentirano

engleski

System of visiting and interpretation of tourist attractions of Krapinsko-zagorska County

nije evidentirano

tourism; system of visiting and interpretation; tourist attractions; Krapinsko-zagorska County

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija