Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije (CROSBI ID 726996)

Prilog sa skupa u časopisu | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Martinis, Irena Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije // Snaga sestrinstva / Grgurić, Dubravka (ur.). 2022. str. 30-30

Podaci o odgovornosti

Martinis, Irena

hrvatski

Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije

Bolnička kuhinja u KB Dubrava sukladno sa zakonodavstvom u području sigurnosti hrane, ima uspostavljen Sustav upravljanja sigurnošću hrane temeljenu na načelima Analize opasnosti kontrolom kritičnih točaka (HACCP) kako bi se osigurala dobra higijenska i proizvođačka praksa. Cilj uspostavljenih sustava samokontrole je prevencija i smanjenje rizika od potencijalnih opasnosti te distribucija i serviranje zdravstveno ispravne hrane. Period pandemije nametnuo je uvođenje novih protokola te kako se bolnica u kratkom roku organizacijski prilagodila skrbi za pacijente oboljele od COVID-19 tako je i bolnička kuhinja prilagodila svoje procese vezane za sigurnost hrane i zdravstvenu sigurnost djelatnika. Svrha organizacijske promjene bila je osigurati kontinuiranost procesa mjerama koje su sprječavale izloženost ili prenošenje virusa unutar kuhinje te kako bi se dodatno pojačala higijenska praksa vezana za dezinfekciju i distribuciju hrane

sigurnost hrane ; bonička prehana ; pandemija

nije evidentirano

engleski

Organization of hospital nutrition during pandemic

nije evidentirano

food safety ; hospital nutrition ; pandemic

nije evidentirano

Podaci o prilogu

30-30.

2022.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Snaga sestrinstva

Grgurić, Dubravka

Zagreb: Klinička bolnica Dubrava

2459-6558

Podaci o skupu

3. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava

predavanje

12.05.2022-12.05.2022

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Povezane osobe




Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje), Nutricionizam