Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije (CROSBI ID 726996)
Prilog sa skupa u časopisu | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Martinis, Irena
hrvatski
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije
Bolnička kuhinja u KB Dubrava sukladno sa zakonodavstvom u području sigurnosti hrane, ima uspostavljen Sustav upravljanja sigurnošću hrane temeljenu na načelima Analize opasnosti kontrolom kritičnih točaka (HACCP) kako bi se osigurala dobra higijenska i proizvođačka praksa. Cilj uspostavljenih sustava samokontrole je prevencija i smanjenje rizika od potencijalnih opasnosti te distribucija i serviranje zdravstveno ispravne hrane. Period pandemije nametnuo je uvođenje novih protokola te kako se bolnica u kratkom roku organizacijski prilagodila skrbi za pacijente oboljele od COVID-19 tako je i bolnička kuhinja prilagodila svoje procese vezane za sigurnost hrane i zdravstvenu sigurnost djelatnika. Svrha organizacijske promjene bila je osigurati kontinuiranost procesa mjerama koje su sprječavale izloženost ili prenošenje virusa unutar kuhinje te kako bi se dodatno pojačala higijenska praksa vezana za dezinfekciju i distribuciju hrane
sigurnost hrane ; bonička prehana ; pandemija
nije evidentirano
engleski
Organization of hospital nutrition during pandemic
nije evidentirano
food safety ; hospital nutrition ; pandemic
nije evidentirano
Podaci o prilogu
30-30.
2022.
nije evidentirano
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Snaga sestrinstva
Grgurić, Dubravka
Zagreb: Klinička bolnica Dubrava
2459-6558
Podaci o skupu
3. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava
predavanje
12.05.2022-12.05.2022
Zagreb, Hrvatska