Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Inovacija HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06-3685) u stupnju razvoja funkcionalnog laboratorijskog prototipa (CROSBI ID 726348)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Popović, Maja ; Cvrtila, Željka ; Kardum , Matko ; Kiš, Goran ; Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav ; Milinković Tur, Suzana ; Mršić, Gordan ; Njari, Bela ; Pajurin, Luka et al. Inovacija HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06-3685) u stupnju razvoja funkcionalnog laboratorijskog prototipa // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Veterinarski dani 2022". Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2022. str. 108-112

Podaci o odgovornosti

Popović, Maja ; Cvrtila, Željka ; Kardum , Matko ; Kiš, Goran ; Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav ; Milinković Tur, Suzana ; Mršić, Gordan ; Njari, Bela ; Pajurin, Luka ; Poljičak Milas, Nina ; Shek Vugrovečki, Ana ; Šimpraga, Miljenko ; Špoljarić, Branimira ; Živković, Mario ; Hrković Porobija, Amina ; Vince, Silvijo ; Vlahović, Ksenija ; Žura Žaja, Ivona ; Špoljarić, Daniel

hrvatski

Inovacija HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06-3685) u stupnju razvoja funkcionalnog laboratorijskog prototipa

Inovacije i kreativnost od iznimne su važnosti za gospodarski rast i razvoj duštva Hrvatske. U Europskoj Uniji pa tako i republici Hrvatskoj, trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija čine temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. U ovom radu opisati ćemo jedinstvenost inovacije istraživanja provedenih u okviru HRZZ projekta “Inovativni funkcionalni proizvodi od janjećeg mesa“ (IP-2016-06- 3685). Rezultati projektnih istraživanja ukazuju da je janjad pasmine lička pramenka kojoj je u dnevni obrok bila umješana biomasa bijele i/ili smeđe plemenite pečurke bila dobrog zdravlja te se tom inovativnom tehnologijom uzgoja i hranjenja janjadi proizvela janjetina sniženog udjela kolesterola, povoljnog masnokiseliskog i aroma sastava te su sa pet inovativnih receptura proizvedeni funkcionalni polutrajni i trajni proizvodi od janječeg mesa.

inovativna janjetina, lička pramenka, plemenita pečurka

nije evidentirano

engleski

Innovation of HRZZ project "Innovative functional lamb meat products" (IP-2016-06-3685) in the development stage of a functional laboratory prototype

nije evidentirano

invovative lamb meat, Lika pramenka sheep, button mushroom

nije evidentirano

Podaci o prilogu

108-112.

2022.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Veterinarski dani 2022"

Zagreb: Hrvatska veterinarska komora

Podaci o skupu

Veterinarski dani 2022.

poster

20.10.2022-23.10.2022

Poreč, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Veterinarska medicina