Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Plijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija (CROSBI ID 749144)

Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Markov, Ksenija ; Pleadin, Jelka ; Jakopović, Željko ; Zadravec, Manuela ; Frece, Jadranka Plijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija. Zagreb: Hrvatski veterinarski institut; Markov, Ksenija (ur.), 2022

Podaci o odgovornosti

Markov, Ksenija ; Pleadin, Jelka ; Jakopović, Željko ; Zadravec, Manuela ; Frece, Jadranka

Markov, Ksenija

hrvatski

Plijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija

Svrha je ove knjige upoznati čitatelje s medicinski značajnim plijesnima, najčešćim onečišćivačima hrane i mikotoksikotvornim vrstama koje pripadaju rodovima Aspergillus, Penicillium i Fusarium, kao i metodama njihove izolacije i identifikacije. Iako molekularne metode identifikacije plijesni svakodnevno napreduju i postaju sve dostupnije, tradicionalne metode koje se temelje na vizualnim karakteristikama kolonija, mikroskopskoj morfologiji i usporedbi s opisima i slikama iz različitih mikoloških atlasa, najčešće su korištene i vrlo važne metode za identifikaciju plijesni. Za točnu identifikaciju plijesni na osnovu morfoloških karakteristika potrebno je puno iskustva, vremena i strpljenja. Osnovna nakana pri pisanju ovog udžbenika bila je približiti čitatelju čudesan svijet funga, proširiti vidike i omogućiti bolje razumijevanje sveprisutnosti plijesni, kao i ponuditi jednostavan alat za njihovu izolaciju i identifikaciju.

plijesni ; izolacija ; identifikacija ; mikotoksikotvorne vrste ; mikotoksini

nije evidentirano

engleski

Moulds - selected features, isolation and identification

nije evidentirano

moulds ; isolation ; identification ; mycotoxic species ; mycotoxins

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatski veterinarski institut

2022.

162

objavljeno

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija