Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA (CROSBI ID 453887)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čondić-Galiničić, Kristina BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA / Beluhan, Sunčica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Čondić-Galiničić, Kristina

Beluhan, Sunčica

hrvatski

BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA

Kombucha kao fermentirano piće konzumira se dugi niz godina širom cijelog svijeta zbog svojih profilaktičkih i terapeutskih svojstava. U ovom radu praćena je fermentacija soka od ananasa nacijepljenog s kombuchom te zaslađenog s 80, 100, 120 i 140 g/L saharoze, tijekom 10 dana na temperaturi od 25°C u aerobnim i anaerobnim uvjetima. Promjene pH vezane su uz metaboličke aktivnosti simbiotski združene kulture kvasca i bakterija octene kiseline. Praćena je i proizvodnja organskih kiselina (octene i glukonske), etanola i bakterijske celuloze. Najveći prinos bakterijske celuloze dobiven je pri koncentarciji 80 g/L saharoze (140 g/L). Debljina sloja i prinos bakterijske celuloze dobivene u aerobnim i anaerobnim uvjetima povećava se s vremenom.

kombucha, organske kiseline, bakterijska celuloza

nije evidentirano

engleski

BIOTRANSFORMATION OFKOMBUCHA BEVERAGE PRODUCED WITH ANANAS JUICE

nije evidentirano

Kombucha, organic acids, bacterial cellulo

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

17.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija