Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane (CROSBI ID 453370)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Osmani, Artan Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane / Plećaš, Mihael ; Andrijanić, Ivo (mentor); Zagreb, Libertas međunarodno sveučilište, . 2020

Podaci o odgovornosti

Osmani, Artan

Plećaš, Mihael ; Andrijanić, Ivo

hrvatski

Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane

U ovom diplomskom radu se prikazuje koliko je važno uvesti zdravu prehranu u ugostiteljstvu. U ovom radu su obrađene funkcije i podjele ugostiteljstva, vrste usluga u ugostiteljstvu, teoretski aspekti ugostiteljstva, postanak i razvitak ugostiteljstva te suvremeno ugostiteljstvo. Također su definirani aktualni trendovi u prehrani i osnovni principi zdrave prehrane. Na anketnom upitniku se temelji empirijsko istraživanje, a u anketnom upitniku su sudjelovali vlasnici ugostiteljskih objekata diljem Republike Hrvatske. Ovim upitnikom su ispitani stavovi i mišljenja o zdravoj prehrani. Prema anketnom upitniku može se zaključiti da su vlasnici ugostiteljskih objekata svjesni kako je prilagođavanja gastronomske ponude zahtjevima gostiju vrlo važno i da među posjetiteljima ugostiteljskih objekata ne postoji dovoljna razvijena svijest o utjecaju zdrave prehrane na povećanje kvalitete života.

zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo

nije evidentirano

engleski

Analysis of the attitudes of restaurateurs for the offer of healthy food

nije evidentirano

healthy diet, uncooked food, catering

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

06.03.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Libertas međunarodno sveučilište

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija