Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane (CROSBI ID 453370)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Osmani, Artan
Plećaš, Mihael ; Andrijanić, Ivo
hrvatski
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane
U ovom diplomskom radu se prikazuje koliko je važno uvesti zdravu prehranu u ugostiteljstvu. U ovom radu su obrađene funkcije i podjele ugostiteljstva, vrste usluga u ugostiteljstvu, teoretski aspekti ugostiteljstva, postanak i razvitak ugostiteljstva te suvremeno ugostiteljstvo. Također su definirani aktualni trendovi u prehrani i osnovni principi zdrave prehrane. Na anketnom upitniku se temelji empirijsko istraživanje, a u anketnom upitniku su sudjelovali vlasnici ugostiteljskih objekata diljem Republike Hrvatske. Ovim upitnikom su ispitani stavovi i mišljenja o zdravoj prehrani. Prema anketnom upitniku može se zaključiti da su vlasnici ugostiteljskih objekata svjesni kako je prilagođavanja gastronomske ponude zahtjevima gostiju vrlo važno i da među posjetiteljima ugostiteljskih objekata ne postoji dovoljna razvijena svijest o utjecaju zdrave prehrane na povećanje kvalitete života.
zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo
nije evidentirano
engleski
Analysis of the attitudes of restaurateurs for the offer of healthy food
nije evidentirano
healthy diet, uncooked food, catering
nije evidentirano
Podaci o izdanju
54
06.03.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Libertas međunarodno sveučilište
Zagreb