Mogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva (CROSBI ID 74064)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Despotović, Saša ; Pejin, Jelena ; Šarić, Goran ; Šimić, Gordana ; Novak, Mario ; Velić, Natalija
hrvatski
Mogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva
Industrije slada i piva su među prehrambeno- biotehnološkim ndustrijama koje imaju značajan utjecaj na okoliš, kako zbog velike količine proizvodnih ostataka koje nastaju tijekom proizvodnje slada, odnosno piva ; tako i zbog (još uvijek) nedovoljno održivih strategija za njihovo ponovno korištenje ili zbrinjavanje. U ovom poglavlju dan je pregled znanstvene i stručne literature koja se bavi mogućnostima ponovnog iskorištenja proizvodnih ostataka/nusproizvoda ovih industrija koji uključuju: vodu zaostalu nakon procesa slađenja, klice/korjenčiće dobivene nakon sušenja i otklicavanja slada, pivski trop, topli i hladni (proteinski) talog, otpadni hmelj, otpadni kvasac, višak CO2 i otpadnu vodu.
nusproizvodi ; slad ; pivo ; hmelj ; kvasac ; CO2 ; otpadna voda
nije evidentirano
engleski
Possibilities of utilisation of beer brewing and malt industry by- products
nije evidentirano
by-products ; malt ; beer ; hops ; yeast ; CO2 ; wastewater
nije evidentirano
Podaci o prilogu
183-218.
objavljeno
Podaci o knjizi
Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4.
Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2022.
978-953-7005-81-8