Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva (CROSBI ID 74064)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Despotović, Saša ; Pejin, Jelena ; Šarić, Goran ; Šimić, Gordana ; Novak, Mario ; Velić, Natalija Mogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 183-218

Podaci o odgovornosti

Despotović, Saša ; Pejin, Jelena ; Šarić, Goran ; Šimić, Gordana ; Novak, Mario ; Velić, Natalija

hrvatski

Mogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva

Industrije slada i piva su među prehrambeno- biotehnološkim ndustrijama koje imaju značajan utjecaj na okoliš, kako zbog velike količine proizvodnih ostataka koje nastaju tijekom proizvodnje slada, odnosno piva ; tako i zbog (još uvijek) nedovoljno održivih strategija za njihovo ponovno korištenje ili zbrinjavanje. U ovom poglavlju dan je pregled znanstvene i stručne literature koja se bavi mogućnostima ponovnog iskorištenja proizvodnih ostataka/nusproizvoda ovih industrija koji uključuju: vodu zaostalu nakon procesa slađenja, klice/korjenčiće dobivene nakon sušenja i otklicavanja slada, pivski trop, topli i hladni (proteinski) talog, otpadni hmelj, otpadni kvasac, višak CO2 i otpadnu vodu.

nusproizvodi ; slad ; pivo ; hmelj ; kvasac ; CO2 ; otpadna voda

nije evidentirano

engleski

Possibilities of utilisation of beer brewing and malt industry by- products

nije evidentirano

by-products ; malt ; beer ; hops ; yeast ; CO2 ; wastewater

nije evidentirano

Podaci o prilogu

183-218.

objavljeno

Podaci o knjizi

Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4.

Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2022.

978-953-7005-81-8

Povezanost rada

Biotehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Nutricionizam, Prehrambena tehnologija