Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Metoksipirazini u grožđu i vinu (CROSBI ID 452739)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vincek, Magdalena Metoksipirazini u grožđu i vinu / Maslov Bandić, Luna (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2022

Podaci o odgovornosti

Vincek, Magdalena

Maslov Bandić, Luna

hrvatski

Metoksipirazini u grožđu i vinu

Metoksipirazini su spojevi iz grožđa koji pridonose vegetativnoj/zeljastoj aromi vina Sauvignon, Semillon i Cabernet Sauvignon. Identificirana su tri spoja iz skupine metoksipirazina: izopropilmetoksipirazin, izobutilmetoksipirazin i sec-butilmetoksipirazin. Izobutilmetoksipirazini su dominantni i imaju strukture u skladu sa srodnim biosintetskim podrijetlom. Pojavljuju se u tragovima, u rasponu masenih koncentracija 1-40 ng/L. Na razinu ovih metoksipirazina u grožđu i njihov učinak na aromu vina snažno i sustavno utječu uvjeti u vinogradu, kao što su temperatura tijekom zrenja, zrelost bobica i izloženost grožđa sunčevoj svjetlosti. Cilj rada je prikazati biosintetski put, koncentracije te metode određivanja metoksipirazina u grožđu i vinu

Metoksipirazini, grožđe, vino, koncentracija, biosinteza, vinograd

nije evidentirano

engleski

Methoxypyrazines in grape and wine

nije evidentirano

Methoxypyrazines, grape, vine, concentration, biosynthesis, vineyard

nije evidentirano

Podaci o izdanju

13

23.09.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)