Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju (CROSBI ID 452360)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Vrban, Marinela Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju / Šamec, Dunja (mentor); Koprivnica, Sveučilište Sjever, . 2022

Podaci o odgovornosti

Vrban, Marinela

Šamec, Dunja

hrvatski

Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju

Ludbreško vinogorje pripada vinogradarskoj podregiji Varaždin-Međimurje, regiji Središnja bregovita Hrvatska. Cilj rada je prikazati karakteristike ludbreškog vinogorja i način proizvodnje vina u ludbreškom kraju. U radu se daje i prikaz suvremenog stanje vinogradarstva i vinarstva u Republici Hrvatskoj, kao i povijest vinarstva i vinogradarstva. Na primjeru proizvodnje u obitelji Vrban prikazana je tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina koja je najčešće zastupljena u ovom području. Također, dati je i prikaz sorata te najznačajnijih udruga i vinogradara te turističke manifestacije povezane uz vino. U praktičnom dijelu je anketirano 35 osoba koji imaju vinograde u ludbreškom vinogorju kako bi se dobio uvid u karakteristike proizvodnje vina u tom kraju. Prema dobivenim podacima, iako većina ispitanika proizvodi vino za vlastite potrebe sve se više teže proizvodnji što kvalitetnijih vina poštujući sve zakonske regulative i upotrebljavajući suvremene tehnike proizvodnje vina.

Ludbreško vinogorje ; suvremeno vinarstvo ; tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina ; turističke manifestacije

nije evidentirano

engleski

Characteristics of wine production in the Ludbreg vineyard

nije evidentirano

Ludbreg wine region ; modern winemaking ; production technology of white and red wines ; tourist events

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

27.09.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Sjever

Koprivnica

Povezanost rada

Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija