Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju (CROSBI ID 452360)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Vrban, Marinela
Šamec, Dunja
hrvatski
Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju
Ludbreško vinogorje pripada vinogradarskoj podregiji Varaždin-Međimurje, regiji Središnja bregovita Hrvatska. Cilj rada je prikazati karakteristike ludbreškog vinogorja i način proizvodnje vina u ludbreškom kraju. U radu se daje i prikaz suvremenog stanje vinogradarstva i vinarstva u Republici Hrvatskoj, kao i povijest vinarstva i vinogradarstva. Na primjeru proizvodnje u obitelji Vrban prikazana je tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina koja je najčešće zastupljena u ovom području. Također, dati je i prikaz sorata te najznačajnijih udruga i vinogradara te turističke manifestacije povezane uz vino. U praktičnom dijelu je anketirano 35 osoba koji imaju vinograde u ludbreškom vinogorju kako bi se dobio uvid u karakteristike proizvodnje vina u tom kraju. Prema dobivenim podacima, iako većina ispitanika proizvodi vino za vlastite potrebe sve se više teže proizvodnji što kvalitetnijih vina poštujući sve zakonske regulative i upotrebljavajući suvremene tehnike proizvodnje vina.
Ludbreško vinogorje ; suvremeno vinarstvo ; tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina ; turističke manifestacije
nije evidentirano
engleski
Characteristics of wine production in the Ludbreg vineyard
nije evidentirano
Ludbreg wine region ; modern winemaking ; production technology of white and red wines ; tourist events
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
27.09.2022.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Sjever
Koprivnica
Povezanost rada
Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija